Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Boligindretning

9 dekorative ideer, du kan bruge dine julekugler til

Farverige julekugler i glas eller porcelæn hører julen til, og de er skønne at pynte op med. Vi giver dig her nogle virkelig fine ideer til at bruge dine julekugler på. Måske er der nogen af dem du ikke kendte?

Skrevet af Imerco · 25 oktober 2022

Julekugler er oprindeligt tiltænkt juletræet, men mulighederne for anderledes brug er uanede!

Her får du nogle af de fineste ideer til at bruge dem på anderledes vis, som er virkelig fint og dekorativt i ethvert (jule)hjem.

Se alt julepynt

Den helt enkle

Hæng få, men ens julekugler op i dit vindue. Pynt med en enkel grangren, som tilføjer et forsigtigt pift af jul. Ideen er især fin for dig, der godt kan lide en nordisk, stilren og enkel linje i dit julehjem.

Se vores udvalg af juletræspynt her.

Samlende element

Hæng en stor gren eller krans op i loftet, som placeres centralt henover bordet. Lad dine favorit julekugler hænge ned herfra, så de kan nydes som et svævende og magisk elementover julemiddagen.

I klaser

Hæng mange julekugler i forskellige farver sammen i en dekorativ klase. Lad gerne båndene være i forskellige bredder, farver og kvaliteter for at skabe et nuanceret og personligt look. Hæng dekorationen op i stuen, på billedvæggen eller ved en dørkarm.

Simpelt stilleben

Dekorer din vindueskarm med få, men virksomme midler. Udvalg nogle smukke bøger, noget enkel pynt og måske en vase med et par vintergrene i. Tilføj en (eller flere) smukke julekugler til at sætte prikken over i'et.

Som vægpynt

Dekorér en krans, det kan være en i halm, gran eller grene, med fine ornamenter og julekugler, som du hænger op på væggen. Tilføj eventuelt en lyskæde, hvis du ønsker at den skal lyse op i de mørkere timer.

Vælg en krans i et andet materiale end du plejer. Det kan være rosa peber, enebær eller hør-stilke.

Bordpynt med et twist

Brug dine julekugler som en del af julebordets pynt. Kombinér med eukalyptusgrene, virginsk vinterbær eller andre julede grene og blomster, så julekuglerne kan titte frem herfra. Du kan også placere en enkelt julekugle på hver tallerken eller sætte en fast på  hver serviet med snor.

Friske farver

Kombiner dine klassiske julekugler i gyldne toner med blå eller lilla blomster, der gerne må være friske som hortensiahovederne her, men også sagtens kan være kunstige, så de holder længere. På den måde kan du give klassiske, gamle kugler et nyt og frisk pust og liv. Kombiner i dekorationer eller på bordet som her.

Et godt mix

Hæng en stålwire op på den vandrette led i en vindueskarm. Hæng så alle dine yndlings-julekugler op med velour-, silke- eller stofbånd i forskellige højder. Det skaber et vidunderligt julet look, der kan nydes både inde fra stuen, men også ude fra haven eller gaden.

Klassisk og godt

Er du til klassisk julepynt, kan du lade julekuglen gøre det, den gør bedst - nemlig at hænge og pynte på dit juletræ. Skifter du båndet ud med et smukt silkebånd, kan du binde en sløjfe om grenen og skabe et flot og elegant helhedsindtryk.

Skab et nyt look hvert år ved at vælge et farvetema for dit valg af julekugler.