Made by Mama parmesanen er den ægte Parmigiano Reggiano og en absolut bestseller! Osten lagres i 27 måneder, så den opnår en perfekt balance mellem fedme og syrlighed.
Vinder af Super Gold prisen
Lavet i Italien
En af verdens fineste
Made by Mama parmesanosten er lavet i en lille by vest for Modena i Italien. Parmesanen har vundet Super Gold prisen, som er verdens fineste pris i parmesankategorien. Parmigiano Reggiano er lavet på 50% mager mælk malket om aftenen, og 50% fed mælk fra morgenmalkningen. Hertil kommer hårdt arbejde og ihærdighed.
En ost der skal nydes
Vægten på osten kan svinge, da det ikke er muligt at styre vægten præcis i brydningen. Når du skal nyde din parmesan, bør du dufte til den inden du sætter tænderne i den, da en stor del af nydelsen sidder i duften. Bryd den med en parmesankniv, og nyd med et godt glas rødvin. Osten behøver ikke at ligge på køl, når den er uåbnet.
Få det bedste ud af Parmigiano Reggiano
Parmesanen er pakket ind i tre lag. Første lag er et voksbehandlet stykke ostepapir, som du skal gemme til at opbevare osten i senere. Dernæst er et lag vakuumplast og et stykke papir, som absorberer ostens fugt i vakuumpakningen. Disse to lag smider du væk, efter du har åbnet osten. Skær skorpen af din Parmigiano Reggiano, så bremser du nemlig modningen. Dermed beholder parmesanen den bløde konsistens og gode smag længst muligt. Pak osten ind i det medfølgende ostepapir, og læg den derefter i køleskabet i en frysepose uden at lukke fryseposen. På den måde skaber parmesanen sit eget lille mikroklima og holder sig bedst længst muligt.
Næringsindhold per 100 g.
Energi: 1803 KJ/431 Kcal.
Fedt: 29 g. (heraf mættet fedtsyre 17 g.)
Kulhydrat: 4,1 g. (heraf 0,9 g. sukkerarter)
Protein: 38 g.
Natrium: 1529 mg.
Kalium: 125 mg.