S’mores kage med kiksebund, brownie og skumfidus

Forkæl dig selv, familie eller venner med denne uimodståelige S’mores kage med en sprød kiksebund og fudgy brownie toppet med en luftig skumfidusmasse – så simpelt, og så godt!

Skrevet af Imerco, d. 01-12-2021 i Opskrifter

Du kender måske S’mores fra bålet, hvor en ristet skumfidus lægges imellem to kiks med et stykke chokolade? Prøv denne luksus-version som på bedste vis forener de klassiske smage fra S’mores i en lækker kage. S'mores er en sammentrækning af ordene "some more", og det er lige hvad kagen smager af – nemlig mere!

Se alle bageartikler

Det skal du bruge

Kiksebund (ca. 24 stykker kage)

  • 550 g Digestive kiks
  • 300 g smør, smeltet

Brownie

  • 235 g smør
  • 235 g mørk chokolade (gerne 60 %)
  • 150 g kakaopulver
  • 1 spsk. espressopulver eller 1 spsk. stærkt espresso shot (kan undlades)
  • 400 g sukker
  • 100 g brunfarin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 lille tsk. salt
  • 6 æg
  • 130 g hvedemel

Skumfidusmasse

  • 8 blade husblas
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang

 

Sådan gør du

Rist skumfidusmassen og fremhæv smores smagen

Kiksebund

  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  • Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt finmalede.
  • Smelt smørret og bland sammen med kiksene.
  • Hæld kiksemassen i en form på 42 x 29 cm beklædt med bagepapir i bunden.
  • Pres massen godt ned i bunden og bag bunden i ovnen i 8 min.
  • Lad bunden afkøle.

Se alle bradepander

 

Lækker fudgy brownie i s'mores kagen

Brownie

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover.
  • Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank.
  • Stil chokoladeblandingen til side.
  • Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen.
  • Pisk i ca. 5-10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps.
  • Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle imens der fortsat piskes.
  • Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
  • Hæld dejen på kiksebunden og bag kagen i ca. 20 minutter.
  • Lad kagen afkøle.

Se alle bageredskaber

 

Blød og luftig skumfidusmasse i s'mores kagen

Skumfidusmasse

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 °C. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst, og det skal boble.
  • Tag gryden af varmen.
  • Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden, og rør rundt til husblassen er smeltet.
  • Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter.
  • Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid, luftig og sej.
  • Fordel marengsen over den kolde kage og brænd den forsigtigt med en gasbrænder.
  • Servér S’mores kagen med det samme. Velbekomme!

Se alle gasbrændere

 

Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens.

Relaterede artikler

Hvid julegløgg
Opskrifter

Hvid julegløgg

Drinksopskrift: Negroni
Opskrifter

Drinksopskrift: Negroni

Drinksopskrift: Moscow Mule
Opskrifter

Drinksopskrift: Moscow Mule

Drinksopskrift: Mint Julep
Opskrifter

Drinksopskrift: Mint Julep