Klassisk kransekagetårn

Intet mindre end et smukt og festligt kransekagetårn med en flot hvid glasur og chokolade kan gøre det på årets sidste aften. Skål det nye år ind i boblende champagne og denne nemme og lækre kransekage.

Skrevet af Imerco, d. 21-12-2021 i Opskrifter

Noget af det bedste ved dette klassiske kransekagetårn er selvfølgelig, at det er hjemmelavet og nemt at lave, men det næstbedste er, at det kan fryses ned. Så lav gerne kransekagen dagen i forvejen eller nogle dage før nytår. Den har nemlig godt af at ’sætte sig’ – og så har du bedre tid til pyntning og alle festlighederne på selve dagen.

Se alle kransekageforme

 

Det skal du bruge

Kransekage (6-8 personer)

  • 500 g marcipan
  • 180 g flormelis
  • 30 g æggehvide

Bagning

  • 50 g smør (til kransekageformen)
  • Rasp

Pynt

  • 80 g pasteuriseret æggehvide
  • 330 g flormelis
  • Mørk chokolade

 

Sådan gør du

Lav nemt din egen hjemmelavede kransekage

Kransekage

  • Ælt marcipan, flormelis og æg sammen. Du skal ikke ælte det længe, men blot sørge for, at det er en sammenhængende dej. Sæt det på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 °C (over-og undervarme).
  • Smelt smør i en gryde.
  • Kom en smule flormelis på køkkenbordet. Del kransekagedejen i 6 kugler og tril dem til aflange pølser, hvor tykkelsen passer med kransekageformen.

Sørg for at din kransekagedej ikke er for tør, så har den nemmere ved at sprække. Er den for tør, kan du pensle overfladen med en lille smule vand inden bagning.

Se alt bageudstyr

 

At lave hjemmelavet kransekage er nemmere end du tror med en kransekageform

Bagning

  • Smør kransekageformene med smeltet smør og drys med rasp. Vend formene på hovedet, så det overskydende rasp ryger af.
  • Tag nu enden af kransekage-pølsen og placér i kransekageformen. Drej formen, så du får dejen helt fordelt.
  • Skær et skråt snit med en skarp kniv og sæt enderne sammen.
  • Fortsæt med de andre ringe i formen og de øvrige forme.
  • Bag kransekagen i den varme ovn i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem, da der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle helt af, inden du fjerner dem. De kan oftest bare løftes af, men ellers kan du med en paletkniv forsigtigt få dem af.

Bag din kransekage i en kransekageform, så den nemmere holder faconen.

Se alle kransekageforme

 

Pynt din kransekage med hvid glasur og chokolade

Pynt

  • Begynd først med pynten når kransekagerne er helt afkølede.
  • Pisk glasuren med en håndmixer og smelt chokoladen.
  • Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden.
  • Pynt kransekagerne.
  • Når glasuren er tør, så dyp bundene i smeltet chokolade.
  • Saml kransekagerne til et fint kransekagetårn. Velbekomme!

Saml først kransekagen en times tid, inden den skal spises.

Se alt kagedekoration

 

Opskriften er udviklet af Stinna Guldmann Marker.

 

Kan kransekage fryses?

Kransekagen kan sagtens bages noget tid før den skal spises. Faktisk anbefaler mange, at man fryser en kransekage ned inden den, skal serveres. Dette giver en saftigere kransekage. Husk blot, at kransekagen først skal pyntes ved servering. Du kan også bage kransekagen dagen før nytår og opbevare den i en lufttæt beholder – du behøver ikke at opbevare den i køleskabet. Undgå at fryse kransekagetårnet med glasur på, da det så kan sprække.

Relaterede artikler

Hvid julegløgg
Opskrifter

Hvid julegløgg

Drinksopskrift: Negroni
Opskrifter

Drinksopskrift: Negroni

Drinksopskrift: Moscow Mule
Opskrifter

Drinksopskrift: Moscow Mule

Drinksopskrift: Mint Julep
Opskrifter

Drinksopskrift: Mint Julep