Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

FSC®-mærkede produkter hos Imerco

Hos Imerco har vi igennem mange år arbejdet på at gøre vores egne produkter og brands mere ansvarlige. Flere af vores forhandlere arbejder også sideløbende med at gå i en grønne retning, hvilket vi gerne vil støtte op om. Vi arbejder på højtryk for at kunne leve op til vores ambitiøse fremtidige mål om en mere bæredygtig virksomhed og produktion. Vi har taget et skridt i den rigtige retning ved at få en FSC-varemærkelicens. Det kan du læse mere om nedenfor.

Skrevet af Imerco · 6 januar 2022

importedContent

Hvad er FSC?

FSC står for Forest Stewardship Council®, og er en global non-profit organisation, der arbejder for at bevare verdens skove og skabe opmærksomhed på et ansvarligt skovbrug. At træprodukter og emballage er FSC-certificerede sikrer, at træet kommer fra ansvarligt drevne FSC-certificerede skove og andre kontrollerede kilder som f.eks. genbrug. 

En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav om social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Det betyder, at ved brug at FSC-certificerede materialer, er man med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer. Skovarealet vil dermed være det samme generation efter generation, og der tages hensyn til skovens biodiversitet.

FSC sikrer også, at sjældne og truede dyrearter beskyttes, og at skovarbejderne har ordentlige arbejdsforhold, når det f.eks. gælder løn og sikkerhedsudstyr. Derudover skal rettighederne for de mennesker der bor i verdens skove respekteres, og skovejeren skal bidrage økonomisk til lokale projekter, hvilket f.eks. kan være adgang til lægehjælp, vand eller skolegang.

Hvilken forskel gør FSC?

  • I en FSC-certificeret skov ved du, at skovarealet vil være det samme generation efter generation
  • Sjældne og truede arter og deres levesteder beskyttes
  • I dele af skoven er der ingen kommerciel hugst, og dele af skoven drives specifikt med det formål at bevare og fremme biodiversitet
  • Naturlige vandløb, vådområder og bredområder skal beskyttes, og skovejeren skal passe på vandkvaliteten
  • Oprindelige folks rettigheder skal respekteres og skovejeren skal bidrage økonomisk til projekter, der gavner lokalsamfundet (eksempler er adgang til lægehjælp, skolegang for børn, vand o.l.)
  • Arbejderne i skovene skal være uddannede og have ordentlige arbejdsforhold (f.eks. sikkerhedsudstyr og løn)
  • FSC-træ er lovligt fældet og handles på almindelige markedsvilkår

Imercos FSC-varemærkelicens

Imerco har en FSC-varemærkelicens (FSC®- N003349). Det betyder, at vi er godkendt af FSC Danmark til at markedsføre og kommunikere produkter der er FSC mærkede. 

Hos Imerco finder du mange produkter, der er FSC-certificeret. F.eks. er alle Core skærebrætter fra erik bagger a/s lavet i FSC-certificeret træ, ligesom emballagen på alle Cook & Baker Responsible produkter er lavet af FSC-certificeret papir. Derudover forhandler vi flere forskellige FSC-certificerede produkter såsom Kay Bojesen figurer, Endeavour knive og plakater fra Dialægt.

Det er vigtigt for os at passe på vores skove og holde dem fulde af liv, så nutidens og fremtidens generationer kan nyde godt af dem.

Hvordan kan jeg finde FSC-mærkede produkter hos Imerco? 

Er et produkt FSC-certificeret vil du på emballagen kunne se et logo med en FSC-licenskode. Står du nede i en Imerco-butik vil du altid kunne finde FSC-logoet på emballagen, hvis produktet er FSC-certificeret. Du kan også se efter FSC-logoet i vores tilbudsaviser og kataloger, når der vises produkter som er FSC-certificeret. På imerco.dk vil du kunne se et FSC-logo med Imercos licenskode i billedrækken inde på hvert enkelt produkt, i specifikationer vil det også fremgå om produktet er FSC-certificeret og i produktbeskrivelsen er det tydeliggjort om det er produktet, emballagen eller begge dele der er certificeret.

Når du vælger FSC-mærkede produkter, er du med til at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem. Du kan kigge efter FSC-mærkede produkter i din lokale Imerco-butik eller på www.imerco.dk/fsc, hvor du kan finde alle de FSC-mærkede produkter vi forhandler.

Imercos FSC varemærkelicens