Forvandl nemt confiteret and til anderilette

Det er ingen sag at forvandle confiteret and til anderilette og få en velsmagende ret til julebordet. Her får du den nemme opskrift på anderilette.

Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com, d. 13-12-2020 i Jul
Samlet tid: 20 min. Arbejdstid: 20 min.

Ingredienser (4 personer)

Anderillette:

2 stk. confiterede andelår (bryst kan også bruges)
2 dl (ca.) andefedt + 2 spsk. til toppen
Salt og peber efter smag

Serveringsforslag:

4 skiver (ca.) brød
0.25 gl. syltede rødløg
8 stk. (ca.) cornichoner
1 håndfuld salatblade

Fremgangsmåde:

Tag de confiterede andelår ud af emballagen eller op af fedtet (afhængigt af produkt). Gem fedtet.
Riv kødet fra hinanden med to gafler og kom det i en røreskål.
Vend kødet sammen med andefedt og smag til med salt og peber. Bland den evt. let, for at få en finere konsistens.
Kom rilletten i en beholder med låg. Smelt lidt andefedt (kan nemt gøres i mikroovn) og hælde et over rilletten. Kom rilletten på køl og lad den sætte sig helt.
Den kan sagtens 'modne' nogle uger i køleskab og holder sig fint 1 måned på køl.

TIP: Rester fra juleanden kan sagtens bruges også. Og så kan du naturligvis også confitere andelår selv

Server anderiletten på godt brød fx på bund af salat og toppet med syltede rødløg eller cornichoner. Vælg en smuk tallerken eller fad - for eksempel fra Encore Festivo-serien fra erik bagger som på billedet.

Se hele Encore Festivo-serien her

 

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Relaterede artikler

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet
Jul

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet

Sådan dækker du det farverige julebord
Jul

Sådan dækker du det farverige julebord

Sådan dækker du det moderne julebord
Jul

Sådan dækker du det moderne julebord

Sådan laver du fine 3D-julestjerner
Jul

Sådan laver du fine 3D-julestjerner