Efterårsrisotto

Når efteråret sætter ind, er der intet bedre end at få varmen over en aromatisk ret. Risotto er nem at lave og kan varieres i det uendelige. Her får du opskriften på en skøn efterårsrisotto med svampe og masser af parmesan.

Skrevet af Inge Skovdal, d. 19-10-2020 i Inspirér mig

Det skal du bruge:

2 løg
2 fed hvidløg
25 gram smør
500 gram risottoris
2 spsk. olivenolie
5 dl hvidvin
1,2 liter grøntsagsbouillon
500 gram svampe
100 gram parmesan
100 gram chorizo

Sådan laver du risotto:

  • Brug efterårsskovens vilde svampe eller køb i supermarkedet
  • Hak løg og hvidløg fint
  • Sauter løg i smør til de er klare
  • Tilsæt risen og svits i ca. 1 minut
  • Hæld hvidvin ved og rør
  • Skru ned for varmen og hæld lidt bouillion ved
  • Lad risen absorbere væden og hæld mere bouillion hver 10 minut
  • Rengør svampene og skær dem i mundrette stykker
  • Steg de rengjorte svampene på en tør pande
  • Tag gryden af varmen og rør stegte svampe og revet parmesan i risottoen
  • Top med stegt chorizo
  • Server med brød og ekstra parmesan til

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Nem julemad - pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Nem julemad - pulled duck i slowcooker