MEDLEMSTILBUD: Spar 20% på Royal Copenhagen når du køber 2 valgfrie varer*
Fyldte pastaer er både smagfulde, lækre og helt uimodståelige. Her får du en simpel og klassisk opskrift på de hjemmelavede af slagsen.
Skrevet af Imerco · 4 september 2025De lækre pastaer fyldes med en klassisk variant af fyld, som ellers kan varieres og vælges alt efter dine favoritsmage. Men her får du en variant, der er blød, syrlig og fyldig.
Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.
1 bøtte ricotta (200-250 g)
En stor håndfuld frisk spinat
Ca. 1 spsk. revet citronskal
Smør
Rosmarinkvist
Friskrevet parmesan som topping
En portion pastadej – find opskrift her
Gør pastadejen klar, læg til hvile og lav fyldet imens.
Rør ricotta, spinat og citronskal sammen i skål.
Put fyldet i en sprøjtepose med tyl, der gør det nemmere at dosere mængden i hver pasta om lidt.
Rul pastadejen ud i aflange plader, der er klar til at kunne opdeles i mindre dele.
Fordel en lang ’pølse’ af ricottafyldet på den nederste halvdel af din store pastaplade.
Pensl med lidt vand på pastadejen ovenfor der, hvor der skal lukkes omkring fyldet om lidt.
Fold pastadej omkring ’pølsen’ af fyldet, og pres forsigtigt, så der ikke gemmer sig luft.
Luk enderne med en finger, så fyldet ikke presses ud om lidt.
Pres så med jævne mellemrum ned i pastadejen, så små firkanter dannes.
Skær ud med en rulleskærer – så har du de fineste raviolier.
Brun lidt smør med en kvist rosmarin på en pande, tag den fra og hav klar til at vende raviolierne herpå, når de er kogt.
Kog raviolierne i få minutter, og vend dem forsigtigt direkte på panden i det brunede smør, så de lige får lidt smag af smør og rosmarin.
Servér i en skål med resten af smørret og friskrevet parmesan – velbekomme!
Læs også: Timms tips til hjemmelavet pasta.
Vil du se, hvordan Timm Vladimir fremtryller raviolier?