Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Hvilket champagneglas er du?

Èn ting er valget af den rette champagne til festlighederne, men hvad med champagneglasset? Find det champagneglas, der giver dig den bedste smagsoplevelse af de sprudlende bobler.

Skrevet af Imerco · 22 december 2021

importedContent

Hvilket glas du skal vælge for at få den bedste oplevelse af de perlende bobler, handler ikke kun om glassets udseende. Champagnen er langt hen ad vejen med til at afgøre, hvilket champagneglas der giver dig den bedste smagsoplevelse.

Se alle champagneglas

Det klassiske champagneglas

Champagnefløjte

Champagnefløjten, eller flute, er det klassiske champagneglas, som de fleste kender. Glasset er højt og slankt med en smal stilk, hvilket givet det et elegant udtryk. De dyrere af slagsen har et ru punkt i bunden af glasset, hvilket aktiverer boblerne, og giver en flot perlerække af bobler, der stiger smukt op i glasset, når champagnen er hældt op. Grundet glasformen holder champagnefløjten bedst på boblerne og i længere tid, hvilket ofte er at foretrække – dog giver det ikke de optimale betingelser for champagnens aromaer og derved smagsoplevelsen. Derfor er champagnefløjten bedst til mousserende vintyper som Brut, hvor kompleksiteten ikke er nær så stor som en dyr champagne, men der stadig er masser af smagsoplevelser at hente.

Se alle erik bagger a/s champagneglas

Et tulipan champagneglas er godt til dyr champagne

Tulipan

Tulipan champagneglasset er det bedste valg til den dyre og eksklusive champagne, hvis egenskaber gerne skal komme til sin ret – både hvad angår smag, duft og oplevelse. Glasset har en bredere form, der snævrer sig ind ved åbningen af glasset. Formen giver champagnen de bedste betingelser for at udfolde sine duft- og smagsaromaer samtidig med at det holder på boblerne. Tulip champagneglasset er derfor ideelt, hvis du vil give champagnen den bedste mulighed for at udfolde sit fulde potentiale, og vil have en delikat smagsoplevelse.

Se alle Luigi Bormioli champagneglas

En flot champagneskål emmer af eksklusivitet

Champagneskål

Champagneskålen, eller coupe, er blevet et populært champagneglas, og man forstår godt hvorfor. Det har nemlig et elegant – næsten ekstravagant – vintageagtigt udtryk. Glasset er lavt, og har en kortere stilk, hvilket giver en flot præsentation af de sprudlende bobler. En ulempe ved champagneskålen er, at netop boblerne hurtigt stiger til overfladen, så hvis du vil nyde fornemmelsen af boblerne, skal du drikke champagnen hurtigt. Tilgengæld åbner den store overflade champagnens duft- og smagsaromaer meget hurtigere, hvilket giver en større nydelse. Og har champagnen lidt for mange bobler, så tager champagneskålen toppen af boblerne. Champagneskålen er perfekt til nytår, da champagnen typisk bliver hældt op og drukket hurtigt. Desuden kan du bruge glasset til dine nytårsdrinks, efter der er skålet i champagne.

Champagneskåle er perfekte, hvis du vil imponere dine gæster med et champagnetårn.

Se alle Holmegaard champagneglas