NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Findes der noget mere julehyggeligt end et krus varm gløgg? Næppe! Heldigvis kan man sagtens lave en lidt lettere og mindre alkoholtung version som denne, der forener hyldeblomst, hvidvin og citrus på harmonisk og stadig julet vis. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 14 november 2023Ingen jul uden gløgg - men hvorfor ikke lave en hvid version, der smager vidunderligt af julekrydderier? Denne version er dejlig frisk, men samtidig varmende.
Til 4-6 personer
1 appelsin
1 citron
1 dl koncentreret hyldeblomstdrik
1 dl vand
2 kanelstænger
5 stjerneanis
5 grønne kardemommekapsler
1 stang vanilje
1 flaske hvidvin
50 g hele smuttede mandler
50 g grønne rosiner
Skær skallen af citrusfrugterne med en tyndskræller, så du få lange citrusstrimler – undgå det bitre hvide fra frugten. Pres saften af citrusfrugterne, og kom begge dele i en kasserolle sammen med skallerne.
Tilsæt hyldeblomstdrik, vand, kanel, stjerneanis og kardemomme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i kasserollen. Kog hyldeblomst- og citrusblandingen ved lav varme i 25 minutter.
Tilsæt hvidvin og varm gløggen igennem. Den må ikke koge efter vinen er tilsat. Fordel mandler og rosiner i gløgg-glassene, og fyld glassene op med den varme gløgg.
Servér straks.
Læs også: Julecocktails til enhver lejlighed.
Du kan vælge at sigte krydderierne fra, men det ser smukt ud at beholde dem i gløggen ved servering.