Julesmåkager med appelsin og kanel fra Ditte Julie

Bag småkager med appelsin og kanel, så hele huset dufter af jul. Tag børnene med i køkkenet til julebagningen, og lad dem pynte de små julekager.

Skrevet af Imerco, d. 04-11-2020 i Inspirér mig

Se alt fra by Ditte Julie

Opskriften giver ca. 30 stk.

Småkagedej

1 tsk. stødt kanel
200 g Valsemøllen kage hvedemel 
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer
Skal af 1 økologisk appelsin

Glasur:

100 g flormelis
15-20 g æggehvider
Lidt rød og brun pastafarve

Sådan gør du:

Sigt kanel, mel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet
Tilsæt æggeblommer og appelsinskal og ælt dejen til den samler sig
Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min.
Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter)
Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter
Lad dem køle af på en rist
Pynt småkagerne som fx små rensdyr, når de er kølet helt af.

Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle bageartikler

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker