Kom ind i det nye år med en smuk og velsmagende kransekage

Din nytårsaften er først komplet, når kransekagen serveres. Følg denne nemme opskrift fra Ditte Julie, og slå dig løs med at pynte kransekagen i festlige farver og sød sukkerpynt.

Skrevet af Imerco, d. 10-08-2021 i Inspirér mig

Ingen nytårsaften uden kransekage! Og hvorfor ikke bage den selv?

Følg Ditte Julies opskrift på et kransekagetårn, så du kan byde nytåret velkommen på både smuk og sød manér!

Opskriften giver kransekage til ca. 10 personer.

Se alt fra by Ditte Julie her

Kagen: Det skal du bruge

  • 375 gram ren rå marcipan
  • 115 gram flormelis
  • 30 gram pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

  • Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne.
  • Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.
  • Del massen i tre lige store portioner, og tril tre lange pølser (ca. 40 cm). Skær pølserne ud i 9, 11, 13, 15, 18, 21 osv. indtil du har 8 ringe. 
  • Saml pølserne til ringe og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tril en lille kugle som top, og placer den på bagepapiret. 
  • Press marcipanringene lidt spidse med fingrene. 
  • Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 min. og lad dem køle af.

Glasur: Det skal du bruge

  • 50 gram flormelis
  • 20-25 gram pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

  • Pisk flormelis og æggehvider luftigt; indtil det er helt kridhvidt. Kom glasuren på kornet.
  • Som pynt dekoreres med rosa dust-pulver, søl dust-pulver samtt chokoladekugler fra Special Moment.
  • Brug billedet til inspiration og slip fantasien løs, når kransekagen skal pyntes.
Se alt kagepynt her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker