Julesmåkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie

Elsker du jul og spændende julesmåkager ligesom os? Så kan du gå i køkkenet med opskriften på disse velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie.

Skrevet af Imerco, d. 04-11-2020 i Inspirér mig
Se alt fra by Ditte Julie

Opskriften giver ca. 20 stk.

Ingredienser:

1 tsk. stødt ingefær
200 g Valsemøllen kage hvedemel 
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Pistaciekaramel:

65 g pistacienødder
35 g lyst rørsukker
1 tsk. honning
20 ml piskefløde
20 g smør

Julesmåkager med pistacie

Sådan gør du:

Sigt ingefær, Kage Hvedemel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet.
Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig.
Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 minutter.
Kom lyst rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde. Kog det ind til det har en temperatur på 120 grader.
Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne mellemfint og vende dem i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.
Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter – gerne med en lille bølgekant). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg en lille kugle af pistaciekaramel i midten af småkagen. Bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter.
Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle bageartikler

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker