Server den syndige dessert chokoladefondant med karamel

Flydende karamel og lækker chokoladefondant – munden løber i vand bare ved tanken. Desserten med sød karamel og chokoladens bitre noter er en syndig fornøjelse af stikke kagegaflen i, og den er lige til at lave selv – her får du opskriften:

Skrevet af Imerco, d. 29-11-2020 i Inspirér mig

Det skal du bruge:

Saltkaramel:

150 g sukker
2 spsk. vand
2 dl fløde
80 g saltet smør, skåret i tern
1 tsk. havsalt

Chokoladefondant:

4 æg, medium størrelse
80 g sukker
50 g mel
100 g mørk chokolade (minimum 70% kakao)
100 g usaltet smør
20 g smør til ramekiner
2 spsk. mel til ramekiner

Sådan gør du:

Saltkaramel:

Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre i cirka 5 minutter til den er gylden. Tag kasserollen af varmen og tilsæt fløde imens du rører rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt smør og havsalt og lad karamellen køle af.

Fondanter:

Opvarm ovnen til 230 °C.Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Sigt mel i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Sæt til side.
Smelt chokolade og smør sammen i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af i cirka 10 minutter og vend det derefter forsigtigt i dejen.
Smør indersiden af de fire ramekiner og drys med mel. Fordel dejen i ramekinerne og læg 1 spsk. saltkaramel i midten af hver.
Bag i 8-10 minutter til de har dannet skorpe og er hævet en smule. Lad dem afkøle i et minut inden servering.

 
Se alle ramekiner her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker