Få opskriften på cheesecake, der smager som risalamande

Bag cheesecake og giv den lækre kage et pift af jul - den smager nemlig som risalamande. Her får du opskriften, der er lavet af Ditte Julie, og som er perfekt at servere til julens hyggestunder.

Skrevet af Imerco, d. 11-08-2021 i Inspirér mig

Her får du smagen af risalamande i en ny form, nemlig som cheesecake!

Overrask familien med en moderne version af den klassiske dessert, som hører sig enhver julemiddag til.

Opskriften giver cheesecake til ca. 8 personer.

Se alt fra Ditte Julie her

Det skal du bruge til marcipanbunden

  • 100 gram smør
  • 100 gram lyst rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 250 gram rå marcipan
  • 50 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Smør, sukker og vanilje piskes sammen, og æggene tilsættes et ad gangen. Det skal piskes godt og luftigt.
  • Riv marcipan og tilsæt den sammen med melet.
  • Pisk til en ensartethed masse og kom massen i en springform ca. 16 ca. i diameter bag til lysebrun ved 180 grader ca. 10-20 minutter.
  • Køl bunden helt af inden du placerer en stykke kageplastik langs kanten.

Det skal du bruge til ostecremen

  • 3 ark husblas
  • 300 gram flødeost, natural
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 95 gram flormelis
  • 1 god vaniljestang
  • ½ øko citron, skal og saft
  • 3 dl fløde
  • 50 gram mandelsplitter

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød. 
  • Rør flødeost, cremefraiche, flormelis, vanilje og citronskal sammen. 
  • Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen. 
  • Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft.
  • Kom citronsaften op i flødeosteblandingen og rør hurtigt rundt. 
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen.
  • Til sidst vendes mandelsplitterne i cheesecremen. Hæld massen over marcipanbunden og glat overfladen jævn. 
  • Stil den på frost i ca. 2 timer (eller natten over).

Det skal du bruge til kirsebærgeléen

  • 2,5 ark husblas
  • 1,5 dl god kirsebærsauce
  • 0,5 dl vand

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand indtil brug. 
  • Varm kirsebærsauce og vand op i en gryde og smelt den udblødte husblas heri. 
  • Lad det svale på køkkenbordet, indtil den er lillefinger varm, og hæld den forsigtigt over chessecaken. 
  • Stil den tilbage på køl i ca. 1 time.

Pynt - sådan gør du

  • ca. 20 amarena-kirsebær
  • Lidt mandelsplitter
  • Sølv dust fra Mill & Mortar

Befri cheesecaken fra springform og kageplastik, og placer den på et fad. Pynt med amarena-kirsebær, mandelsplitter og sølv dust.

Se alt kagepynt her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker