Bag julens lækre brunkager med mandler

Sæt gang i juleforberedelserne og lav dejen til brunkagerne allerede i starten af december. Dejen kan nemlig gemmes i fryseren, så den er lige til at tage ud, når du har lyst til nybagte brunkager. Her får du opskriften på de lækre brunkager med mandler.

Skrevet af Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com., d. 30-11-2020 i Inspirér mig
Samlet tid: 30 min. Arbejdstid: 15-30 min.

Ingredienser (4 personer):

Brunkager med mandler

30 g mandler
250 g mel
125 g sukker
60 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker eller ingefær
1 tsk. potaske udrørt i 1 spsk. vand (anvend som alternativ natron)
125 g smør

Fremgangsmåde:

Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand ad to omgange – så er det lettere at få skallen af
Smelt smørret og rør det sammen med sukker og sirup til sukkeret er helt opløst
Sigt mel og krydderier i og bland det hele sammen med de hakkede mandler til en ensartet masse
Rul lange pølser af dejen på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir
Køl dem af
Skær 2 mm tynde skiver af dejpølsen, når den er helt kold og læg skiverne på en bageplade
Brunkagerne bages i varm ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter
Hold øje med småkagerne – de bør ikke tage yderligere farve

Server de friskbagte brunkager i en smuk skål eller tallerken - for eksempel fra Encore Festivo-serien som på billedet

Se hele Encore Festivo-serien her

TIP: Dejpølserne kan opbevares i fryseren og tages ud, når du har lyst til nybagte brunkager.

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker