Opskrift på brændte mandler

Knasende og søde – de brændte mandler hører juletiden til, men du behøver ikke besøge en butik eller udendørs madbod for at få fingre i dem, du kan nemlig snildt lave dem selv. Der skal faktisk blot tre ingredienser og en god pande til. Her får du opskriften på brændte mandler.

Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com., d. 11-08-2021 i Inspirér mig

Mmh, man genkender hurtigt duften, der spreder sig, når man bevæger sig gennem Strøget eller det lokale julemarked – de sukkersøde, brændte mandler får øjeblikkeligt tænderne til at løbe i vand.

Her får du opskriften på den delikate julesnack, så du kan fremtrylle dem derhjemme.

Den samlede arbejdstid er omkring 15-30 minutter.

Det skal du bruge

  • 250 gram mandler
  • 225 gram sukker
  • 1,5 dl vand
Se alle pander her

Sådan gør du

  • Kom mandler, sukker og vand på en kold pande. Varm op ved høj varme under konstant omrøring. Sukkeret vil først blive helt tørt og hvidt.
  • Skru evt. lidt ned for varmen, men fortsæt med at røre. Sukkeret vil herefter smelte igen og blive til en brun karamel.
  • Spred mandlerne godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
  • Knæk dem herefter fra hinanden i mindre mundrette stykker.
  • Opbevares i en lufttæt beholder. 

De brændte mandler kan krydres med julekrydderier, fx vaniljekorn og kanel, som kommes på panden samtidig med de øvrige ingredienser.

Server de brændte mandler i en smuk skål eller på en kageopsats.

Se hele Encore-serien her

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker