Lækkert tilbehør til varme hveder

Traditionen tror spiser vi varme hveder aftenen før store bededag. Oftest er det med et godt lag smør på, men vi har fundet tre velsmagende alternativer, der gør hvederne endnu mere lækre.

Skrevet af Imerco, d. 23-04-2018 i Inspirér mig

Varme hveder med sødt jordbærsyltetøj, en frisk lemoncurd eller cremet hjemmelavet nutella. 3 alternativer til det traditionelle lag smør, der kan få både store og små til at juble. Og de lækre alternativer er faktisk super hurtige og nemme at lave – læs med her og servér varme hveder med tilbehør, der overrasker og imponerer alle.    

Hjemmelavet jordbærsyltetøj

Selvom jordbær ikke er i sæson, når vi spiser hveder, er det søde syltetøj et hit hos både store og små. Og da jordbær med fordel kan fryses ned, er det hurtigt og nemt at finde de frosne jordbær frem fra fryseren og lave hjemmelavet syltetøj til de varme hveder. Du kan selvfølgelig også bruge de frosne jordbær fra supermarkedet.

Husk at skylle og nippe jordbærerne, inden du fryser dem ned.

Det skal du bruge til hjemmelavet jordbærsyltetøj:

1 kg jordbær

500 g sukker

1-2 tsk. melatin

Sådan laver du hjemmelavet jordbærsyltetøj:

  • Kom de friske eller optøede jordbær i en gryde sammen med lidt vand – lad blandingen koge i 10-15 minutter.
  • Tilsæt sukker og kog det sammen under omrøring i 2-3 minutter.
  • Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
  • Tilsæt blandingen imens du rør i de kogende jordbær.
  • Kog i yderligere 2-3 minutter.
  • Fjern skummet på toppen med en si eller hulske og hæld syltetøjet på rene, skoldede syltetøjsglas.

Hjemmelavet jordbærsyltetøj

Bruger du optøede jordbær, kan syltetøjet få en mere flydende konsistens. Prøv dig derfor frem og tilsæt mere melatin for en tykkere konsistens.

Læs også: Kom godt i gang med at sylte

Lemoncurd

Lemoncurd går fortrinligt sammen med varme hveder og en kop varm te. Den søde syrlige creme er et must have til det traditionelle engelske teselskab, hvor den serveres til scones. Så varme hveder og lemoncurd er den perfekte kombination.          

Det skal du bruge til lemoncurd:

Saften fra 4 økologiske citroner og revet skal fra 2 af citronerne

3 æg

160 g sukker

70 g smør

Sådan laver du lemoncurd:

  • Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge.
  • Pisk i et par minutter.
  • Tilsæt smør og citronskal og pisk indtil det begynder at tykne.
  • Når konsistensen er, som du ønsker, tages gryden af varmen, og lemoncurden hældes igennem en sigte.
  • Lemoncurden opbevares på køl i op til 1 måned i et skoldet syltetøjsglas.

Læs også: Sådan bager du de bedste hveder

Hjemmelavet lemoncurd

Er din lemoncurd for syrlig eller sød, kan du tilsmage den med mere citronsaft eller sukker.

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella kan få de fleste børn og barnlige sjæle helt op at ringe. Den fyldige chokoladecreme med et twist af nødder, der langsomt smelter på de varme hveder, smager som en drøm.

Det skal du bruge til hjemmelavet nutella:

200 g mørk chokolade

100 g ristede hasselnødder

2 1/2 dl piskefløde

50 g stuetempereret smør

1/2 tsk. fint salt

Sådan laver du hjemmelavet nutella:

  • Fordel hasselnødderne i en bradepande og rist dem i ovnen i 8-10 minutter ved 220 grader, eller indstil skallen revner og bliver sprød.
  • Tag hasselnødderne ud af ovnen og gnid dem mod hinanden i et viskestykke, så skallerne falder af.
  • Blend hasselnødderne til fint hasselnøddemel.
  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål.
  • Bring piskefløden i kog i en gryde og tag den af varmen. Halvdelen af den varme fløde hældes over den finthakkede chokolade. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt det sidste af den varme fløde lidt efter lidt, mens du stadig rør.
  • Tilsæt smørret i små stykker og rør fortsat.
  • Tilsæt til sidst hasselnøddemelet og det fine salt.
  • Den hjemmelavede nutella opbevares på køl i op til 1 uge i et skoldet syltetøjsglas.

Hjemmelavet nutella

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker