Opskrift på havtornsnaps

Havtorn er i sæson fra midten af august og frem til oktober måned. Den vokser vildt over hele landet, særligt omkring kysterne er den nem at finde - og du kan nemt lave din egen snaps af de syrlige bær.

Skrevet af Inge Skovdal, d. 19-10-2020 i Inspirér mig

Det skal du bruge:

75 g Havtorn (fra frost eller sæson)

50 cl snaps

2 kefir limeblad

3 stjerneanis

Sådan laver du havtornsnaps:

  • Tag 75 gram friske havtorn (alternativt kan du også bruge 2 dl frosne havtorn) og nup stilken af. 
  • Læg dem i 500 ml vodka eller basis snaps. 
  • Tilsæt 2 kefir limeblade og 3 hele stjerneanis. 
  • Lad det trække i godt en uges tid, før du filtrerer det. 
  • Ønsker du en kraftigere smag af havtorn, kan du lige mase dem med fingrene, før du lægger dem i væsken. 
  • Smag til med muscovadosukker, hvis du ønsker den sødere. 

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker