MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Mørt kød og sprøde svær - har du ikke tilberedt flæskesteg med sous vide endnu, er det bare om at komme i gang! Her får du en lækker opskrift på at tilberede steg med sous vide fra sous vide-ekspert Karsten Tanggaard.
Skrevet af Imerco · 19 oktober 2022En god flæskesteg er ikke sådan at kimse af - sprøde svær, saftigt kød og velduft i hele hjemmet - mums! Denne opskrift giver dig mulighed for at lave den over lang tid, hvor den passer sig selv, men stadig bevarer de gode egenskaber, som vi alle ønsker at kunne servere. Dvs. ingen tørre skiver kød her!
600 g flæskesteg
10-15 g salt
Tjek rillerne mellem sværene og skær evt. efter, så de går ned i fedtet (men ikke i kødet) hele vejen.
Salt stegen grundigt med 10-15 g (1,5 tsk) salt og få det ned helt i rillerne.
Pak flæskestegen i en pose, og pres den godt sammen.
Du kan grille din flæskesteg på forskellige temperaturer, alt efter, hvordan du ønsker din flæskesteg skal smage – og det er her sous vide træder ind i billedet. Lave temperaturer til dit kød i længere tid giver et godt saftigt kød.
Tør stegen GRUNDIGT af og masser igen salt ned mellem rillerne i sværen. Brun kødet på en maksimalt varm grill. Brug åben låge hvis muligt (så temperaturen falder og ikke ødelægger kødet for meget), indtil sværen er brun og sprød. Det tager omkring 20-25 min. Pas på, for det går pludseligt stærkt!
Skær kødet i skiver, læg dem på et opvarmet serveringsfad, og læg evt. ekstra svær ved.
Opskriften kommer fra kogebogen Sous vide 2.0, der er skrevet af Karsten Tanggaard og udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof. Kogebogen er både en grundbog til begyndere udi kunsten at lave mad med sous vide, men er samtidig også en bog med ny inspiration og viden til den erfarne bruger.