Husker du Filur-isen, der smager dejlig læskende og har et smilende ansigts på sig? Nu kan du lave den i en cocktail-version, der bringer barndomsminderne frem.
Skrevet af Imerco · 21 maj 2024Denne version af Filur, der altså her er en drink, er en luksusudgave af isen, der normalt laves med appelsinjuice og rød sodavand. Denne version er nemlig med friskpresset appelsinsaft og hjemmelavet hindbærsaft.
Knust is
4 cl vodka
6 cl frisk appelsinsaft
4 cl hjemmelavet
Hindbærsaft (se boks herunder)
2 cl danskvand
Evt. en strimmel
Frisk appelsinskal
Fyld et vinglas med knust is. Hæld vodka og appelsinjuice i glasset. Hæld meget forsigtigt hindbærsaft i glasset – hæld ude i siden, så saften lægger sig under appelsinsaften.
Top forsigtigt med danskvand. Pynt evt. med en strimmel appelsinskal.
Kom 200 g frosne hindbær i en gryde med 500 g sukker, 5 dl vand og 1 dl frisk citronsaft. Lad blandingen simrekoge i 10 minutter. Sigt hindbærsaften, og sæt på køl.