Havregrynskugler er et must til juleslikskålen. Her får du en nem opskrift på havregrynskugler samt tips til at pifte dem op, så de bliver ekstra julede.
Skrevet af Imerco · 14 november 2022Ca. 75-100 g blødt smør
1-2 dl. Havregryn (finvalsede)
3 spsk. flormelis el. alm. sukker
2 spsk. kakao
½ tsk. vaniljesukker
Et drys havsalt
Kokosmel, pistacienødder, hindbærpulver eller andet at trille kuglerne i.
Bland smørret med de øvrige ingredienser i en skål.
Rør blandingen godt sammen, smag gerne til undervejs. Juster mængderne, så de passer til dine smagsbehov. Bliver dejen for våd, tilsættes flere havregryn, mens der kan tilføjes smør, hvis den bliver for tør.
Tril kuglerne kokosmel, finthakket pistacie, hindbærpulver eller andet, du kunne tænke dig.
Hvis du vil have dem særligt julede, så tilføj gerne et godt drys kanel til dejen. Du kan også prøve at knuse de julede pebermyntestokke, som kuglerne så rulles i for et friskt pust.
Så slip for klistrede fingre og få samtidig perfekt formet konfekt ved at bruge en form til… falafler!