Den 13. september er international chokoladedag. Fejr dagen med lækker hjemmelavet chokolade – vi guider dig her.
Skrevet af Imerco · 3 september 2017Se alle chokoladeforme og tilbehør.
Mmm ... et stykke chokolade med lækkert fyld smager himmelsk og er en overskudsagtig godte at servere til kaffen. Og det er slet ikke så svært at lave dine egne af slagsen, som du måske tror. Følg bare denne guide trin for trin.
Der er ingen grænser for, hvad du kan fylde i dine hjemmelavede chokolader. Du kan gøre det nemt for dig selv og vælge en god nougat, marcipan eller måske en hindbærmarmelade – eller du kan lave dit eget fyld som f.eks saltkaramel.
OBS: Karamellen bliver meget varm, så pas på ikke at brænde fingrene. Og hvis uheldet er ude, skal det forbrændte område øjeblikkeligt under en kold hane.
Chokoladen skal først tempereres for at kunne få en blank overflade og et godt knæk, når du tager en bid.
OBS: Bruger du mælkechokolade, skal den nedkøles til 28 grader og varmes op igen til 31 grader. For hvid chokolade er tommelfingerreglen 26 og 29 grader.
Læs mere om temperering af chokolade her.
Fyld nu en chokoladeform med den tempererede chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler kommer ud. Vend formen på hovedet og hæld den overskydende chokolade tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 minutter.
Fyld din yndlingsfyld i op til 2 mm fra kanten og sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk de fyldte chokolader med en gang chokolade mere og skrab overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bank forsigtigt de færdige chokolader ud, og voila … dine egne lækre hjemmelavede fyldte chokolader.
Opbevar dine hjemmelavede fyldte chokolader i en lufttæt beholder i et køligt rum eller vinkøleskab – undgå køleskabet, da kulden gør chokoladen grå.