Opskrift: Bradepandebrød med rugmel

Det behøver ikke kræve en bestemt brødform at bage brød - en bradepande kan snildt bruges!

Skrevet af Imerco, d. 23-06-2021 i Opskrifter

Duften af friskt bagværk spreder sig hurtigt – det friskbagte brød er et hit hos alle!

Lad dette lækre brød gøre det ud for flüte til aftensmaden eller erstat morgenbollerne med aflange skiver, som tilmed passer perfekt til ost.

Se alle bradepander

Det skal du bruge

  • 4 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • ½ dl ymer
  • ½ dl øl
  • 3 tsk havsalt
  • 350 gram hvedemel
  • 150 gram rugmel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilføj de øvrige ingredienser.
  • Lad dejen køre i en røremaskine indtil dejen slipper skålen.
  • Kommes i en smurt bradepande og drys gerne med mel på toppen.
  • Hæver et lunt sted i cirka 1-1½ time – dæk evt. bradepanden til med husholdningsfilm, så dejen bliver hvor den skal.
  • Bag ved 250 grader i 20 minutter.
  • Vend brødet ud af bradepanden og lad det køle på den rist inder der skæres i det.

Velbekomme!

Sigt dit mel, så klumper i dejen undgås.

Relaterede artikler

Hvid julegløgg
Opskrifter

Hvid julegløgg

Drinksopskrift: Negroni
Opskrifter

Drinksopskrift: Negroni

Drinksopskrift: Moscow Mule
Opskrifter

Drinksopskrift: Moscow Mule

Drinksopskrift: Mint Julep
Opskrifter

Drinksopskrift: Mint Julep