Sprød rødkålssalat med æbler og appelsin er et jule-hit

Server en frisk salat til julemaden og gør smagsindtrykkene lidt lettere. Rødkålssalaten med æbler, appelsiner og feta byder både på sødme og sprødhed - her får du opskriften.

Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com, d. 01-12-2020 i Jul
Samlet tid: 15 min. Arbejdstid: 0-15 min.

Ingredienser (4 personer):

Rødkålssalat:

0.25 stk. rødkålshoved
1 stk. æble
1 stk. appelsin
1 håndfuld fetaost
1 håndfuld ristede hasselnødder

Dressing:

4 spsk. olivenolie
1.5 spsk. æbleeddike eller kirsebæreddike
1 spsk. god honning
1 nip salt
1 nip peber

Fremgangsmåde:

Skær rødkålen i små tern eller tynde strimler. Rødkål er en ret grov kål, så salaten bliver meget mere tyggelig og delikat, når kålen er snittet fint.
Skær æblet i tilsvarende små tern.
Skær skrællen af appelsinen og skær både og små tern af frugtkødet.
Ryst dressingen sammen og kom den over salaten. Miks det hele godt rundt undtagen nødderne.
Rist hasselnødderne på en varm pande eller i ovnen ved 200 grader til skallen begynder at krakelere.
Læg hasselnødderne ”i en lomme” på et viskestykke og forsøg at nulre så meget af skallen af så muligt. Hak dem evt. groft og drys dem over salaten inden servering.

TIP: Rødkålssalaten er god som tilbehør til alle julens retter med kød - server til and, flæskesteg, vildt eller bare frikadeller.

Server rødkålssalaten i en smuk skål - for eksempel i Encore-serien fra erik bagger.

Se hele Encore-serien her

 

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Relaterede artikler

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet
Jul

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet

Sådan dækker du det farverige julebord
Jul

Sådan dækker du det farverige julebord

Sådan dækker du det moderne julebord
Jul

Sådan dækker du det moderne julebord

Sådan laver du fine 3D-julestjerner
Jul

Sådan laver du fine 3D-julestjerner