8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet

Er du klar til julebag, julefrokost og selvfølgelig den store julemiddag? Og ikke mindst – er dit køkken klar? Vi har samlet det mest uundværlige køkkengrej til dit julekøkken.

Skrevet af Imerco, d. 03-11-2021 i Jul

At have det rigtige værktøj ved hånden, når du laver mad, gør en kæmpe forskel. Ikke mindst i julekøkkenet, hvor alt skal gå op i en højere enhed. En enkel gadget eller et lille stykke specialdesignet grej kan hjælpe dig godt på vej til vellykkede – og velsmagende – julemiddage- og julefrokoster.

Se alle køkkengadgets

 

Lav julens saucer med en smart sovseomrører

Sovseomrører

Julesovsen kræver masser af kærlighed i form af jævnlig piskning og omrøring, for ingen gider klumper eller fastbrænding juleaften. Sovseomrøreren er din forlængede sovsearm, som hjælper dig med at omrøre sovsen, så du slipper for at stå over sovsen konstant og kan koncentrere dig om alle de andre køkkengøremål.

Se alle sovseomrørere

Tartelettang

Alle elsker tarteletter – og alle elsker at kunne tage tarteletterne sikkert fra fadet uden at vælte dem eller bare skubbe dem rundt med kagespaden! Den perfekte gadget til julefrokosten, som vil imponere dine gæster.

Se alle tartelettænger

 

Brug den smarte fedtskiller til julens saucer

Fedtskiller

Med en fedtskiller kan du slippe for at skumme fedtet fra andefonden ved håndkraft og erstatte skummeskeen med kanden, der både skiller fedtet fra din fond og samtidig sigter eventuelle rester af urter og kød fra – smart!

Se alle fedtskillere

Dejdispenser

Når der skal laves lækkert julebag er en dejdispenser en god hjælp. Den gør det nemlig nemmere for dig at dosere din dej præcist, så dine kager får den samme størrelse og dermed en ensartet afbagning.

Se alle dejdispensere

 

Lav din egen kirsebærsauce med den smarte kirsebærudstener

Kirsebærudstener

Hvis du laver risalamanden selv, hvorfor så ikke også lave din egen kirsebærsovs? Giv dig i kast med at lave din egen kirsebærsovs af søde, lækre kirsebær til årets risalamande. Med en kirsebærudstener kan du nemt fjerne stenen fra kirsebærrene, og spare tid og kræfter i det travle julekøkken.

Se alle kirsebærudstenere

Mandolinjern

Et mandolinjern gør rødkålssalaten eller den klassiske rødkål lidt mere elegant, da den kan snitte kål og æbler papirstyndt. Husk at beskytte fingrene med den medfølgende holder – eller en beskyttelseshandske.

Se alle mandolinjern

 

Lav en lækker flæskesteg eller andesteg med en stegepipette

Stegepipette

Brug stegepipetten til at samle kødsaft, olie og marinade op løbende, når din andesteg er i ovnen. Så kan du løbende opsamle fedtet fra anden og fordele det over skindet, så det bliver lækkert, sprødt og smagfuldt.

Se alle stegepipetter

 

Skær skarpe skiver af flæskestegen og andestegen med en knivsliber

Knivsliber

Skarpe knive er et must, når både flæskestegen og anden skal skæres. Med en skarp køkkenkniv bliver flæskestegsskiverne jævne, anden er nemmere at udskære og dine gæster vil med garanti blive imponerede.

Se alle knivslibere

Relaterede artikler

Sådan dækker du det farverige julebord
Jul

Sådan dækker du det farverige julebord

Sådan dækker du det moderne julebord
Jul

Sådan dækker du det moderne julebord

Sådan laver du fine 3D-julestjerner
Jul

Sådan laver du fine 3D-julestjerner

4 fine adventskranse – hvilken er din favorit?
Jul

4 fine adventskranse – hvilken er din favorit?