5 uundværlige tips til en sund start på året

Et spritnyt år venter forude, så hvorfor ikke sørge for at komme sundt fra start? Sådan kickstarter du året i det sunde køkken.

Skrevet af Imerco, d. 11-01-2022 i Din guide

Efter en skøn december med juleand, småkager og konfekt i rigelige mængder, er det tid til at tage hul på det nye år med et lidt sundere fortegn. Og det behøver hverken være surt eller svært. Vi viser dig nemlig, hvordan du fremtryller masser af sunde lækkerier lige fra morgen til aften her.

Se alt køkkenudstyr

 

Bananpandekager er sunde på den syndige måde

Læg sundt ud med bananpandekager

Hvis du starter din dag med en god, sund morgenmad, er der større chance for, at det lykkes dig at styre uden om alle fristelserne resten af dagen. Bland 1 banan, 1 æg og lidt havregryn, og lav sprøde bananpandekager til hele familien. Det er sundt, nemt og smager godt. Altså, virkelig godt!

Se alle pandekagepander

 

Lav grønne vafler til frokost

Hurtig, sprød frokost

Vafler behøver slet ikke at være usunde! Lav en lækker frokostversion med en dej af spinat og chiafrø i stedet for en masse mel – og pensl lidt olie på vaffeljernet, når du skal bage dem lune. Servér med lidt lækker skinke eller varmrøget laks, hvis du vil gøre dem ekstra lækre. Og rør en dejlig dip af skyr, krydderurter og citron – og du har en hurtig, sund frokost på nul komma fem.

Se alle vaffeljern

 

Lækre smoothies er den perfekte snack

Den vigtige eftermiddagssnack

Hold dit blodsukker stabilt om eftermiddagen med en frisklavet smoothie. Smid dine yndlingsbær i blenderen med lidt banan, mælk og citron, smid et fint sugerør i og nyd dig til fornyet eftermiddagsenergi. Eller lav dig en sund juice – husk, at hvis du bruger en slow juicer får du så mange vitaminer og mineraler med som muligt. Eksperimentér med sæsonens frugt og grøntsager. Ellers er den klassiske gulerod-æble-appelsin jo altid et hit.

Pift din juice eller smoothie op med ingefær for en skarp smag, mynte for lidt friskhed eller avocado for en mere cremet konsistens.

Se alle saftpressere og juicere

 

Gør grøntsagerne sjove og lækre med en spiralizer

Grøn aftensmad i strimler

Jo flere grøntsager du fylder på tallerkenen, jo mindre plads er der til alt det andet. Så vær kreativ og få så mange grøntsager ind i aftenmenuen som muligt. Du kan for eksempel nemt skifte pomfritterne og pastaen ud med friske strimler af rødbede, gulerod eller squash. Og så er det sjovt samtidig!

Tag ungerne med i køkkenet – de vil elske at lave deres egen grøntsagspasta i flot gulerodsorange, rødbedelilla eller squashgrøn.

Se alle snitte- og rivejern

 

Lav en sund snack såsom dadelkugler

Sundt slik til sofahyggen

Du kender det. Børnene er puttet, du sidder i sofaen, og du får lyst til noget sødt og lækkert. I stedet for at springe på chokolade og vingummi, kan du tilfredsstille den søde tand med sundere alternativer. Prøv for eksempel at lave nogle lækre daddelkugler, som du hurtigt kan mikse sammen i en minihakker eller et fad med frisk frugt i mundrette bidder.

Se alle minihakkere

Relaterede artikler

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning
Din guide

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde
Din guide

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til
Din guide

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til

Sådan laver du en smuk blomsterbuket
Din guide

Sådan laver du en smuk blomsterbuket