Sankthansaften: Nyd en picnickurv ved bålet

Sankthansaften er det tid til at synge midsommervisen og brænde heksen på bålet. Få inspiration til alt, du behøver, for at holde en hyggelig picnic i bålets skær.

Skrevet af Imerco, d. 08-06-2017 i Din guide

Vi elsker vort land, når den signede jul, tænder stjernen i træet med glans i hvert øje.

Sådan synger de fleste af os, når vi står omkring sankthansbålet for at fejre sommeren. Den lune midsommeraften er også en god anledning til at pakke en lækker picnickurv og nyde maden på et tæppe, mens ilden knitrer, røglugten breder sig, og kroppen falder helt til ro.

Vi guider dig her til alt, du behøver til en hyggelig picnic for hele familien.

Bløde plaider

En blød, tyk plaid er et must til enhver picnic, så I ikke fryser eller bliver fugtige, når duggen falder. Hav også et par ekstra flecetæpper med i tasken, som I kan putte jer under, når det begynder at blive køligere.

Se vattæppet fra Juna her

Se alle plaider

Picnickurven

En fin picnickurv gør det ekstra hyggeligt. Fyld den op med alle jeres yndlingsretter. Det kan godt være en udfordring at spise på et tæppe, så gem stegen til en anden dag, og pak i stedet masser af frikadeller, minipizzaer, små sandwich, pølsehorn og frugt og grønt i mundrette bidder.

Picnickurv

Læg et par kølelementer ned i picnickurven – så holder maden sig frisk længere.

Læs også: 3 snacks du kan lave på bålet

Servietter

Du får helt sikkert brug for servietter, når du spiser i det fri – især hvis du har ungerne med. Pak en god stak, og hav eventuelt også en servietholder med, så de ikke blæser væk.

Hold det koldt – eller varmt

Ingen picnic uden iskold vand, saftevand, lemonade og måske en flaske rosé til de voksne. En vinkøler holder vinen kølig, mens en drikkeflaske til ungerne er sagen. Når mørket falder på, er det også hyggeligt at slutte måltidet af med en kop kaffe eller varm kakao, så husk også termoflasken.

Termoflaske

Hygge efter maden

Når I er færdige med at spise, er det skønt at ligge og stirre ind i bålets flammer. Du kan også tage en god bog, en tegneserie eller et kort- eller quizspil med for at fuldende oplevelsen. Eller en bold, hvis I har brug for at bevæge benene lidt.

Læs også: Hold din fødselsdagsfest udenfor

Har du ikke tid til at stå i køkkenet inden sankthansaften, tilbyder flere caféer og restauranter en picnicbox fyldt med lækkerier – lige til at tage med.

Relaterede artikler

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning
Din guide

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde
Din guide

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til
Din guide

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til

Sådan laver du en smuk blomsterbuket
Din guide

Sådan laver du en smuk blomsterbuket