5 køkkenknive der gør din madlavning til en leg

En kniv er ikke bare en kniv! Det ved vi, der elsker at lave mad. Vi guider dig her til fem typer køkkenknive, der vil pynte gevaldigt i din samling.

Skrevet af Imerco, d. 07-10-2016 i Din guide
En kniv til dit hjemmebagte rugbrød. En kniv til din velduftende steg. En kniv, der kan skære grøntsagerne igennem første gang. Forskellige overflader og typer af madvarer kræver forskellige køkkenknive. Med den rigtige kniv får du det optimale ud af din madlavning.

Urtekniven: Køkkenkniven til de små udskæringer

At stå med en 20 centimeter lang klinge og forsøge at skære i kartofler eller grøntsager er ikke altid lige let. Invester derfor i en urtekniv. En lille kniv er uundværlig i dit køkken, når du håndterer de mindre udskæringer. Især løg og porrer er meget lettere at skære ud med en smart, lille kniv. Vælg en der ligger godt i din hånd, så du nemt kan styre den præcis, som du vil.

 

Husk at vedligeholde dine køkkenknive med et strygestål. Så bliver de ikke sløve med tiden.

 

Santokukniven: Hak og snit i en håndevending

Når du skal snitte grøntsager, så er det kniven med det smukke navn, Santoku, du skal have fingrene i. Knivbladet er bredt helt ned til spidsen, hvor kokkekniven i stedet buer opad. Det gør det meget lettere at hakke og snitte og skære helt tynde skiver, uden at noget smutter. Santoku er ofte lidt kortere end en kokkekniv, men er tungere mod spidsen. Derfor ligger den bedre i hånden, når du skal hakke løs.

 

Universalkniven: Køkkenkniven, der kan bruges til næsten alt

En universalkniv kan du bruge til det meste. Den er ikke elegant som andre køkkenknive, men den er nødvendig, når du har travlt. Skal du grovhakke noget, som for eksempel nødder, er den helt perfekt. Den har nemlig et mellemstort blad – nogle gange med takker. Men brug den nu ikke til at skære en steg ud. Så vil du ende med at stå og skære flere gange frem og tilbage, og det flossede snit vil ødelægge dit kød.

 

Vask altid dine køkkenknive i hånden. De bliver nemlig sløve af opvaskemaskinen.

 

Kokkekniven: Den store, vigtige kniv til kød

Kokkekniven er uundværlig! Det er vigtigt at sørge for at vælge en, der ligger godt i hånden, fordi den er større end andre køkkenknive. Men længden gør det nemt for dig at skære stegen perfekt, så du bibeholder den saftighed, vi alle drømmer om. Skiverne bliver jævne, du imponerer gæsterne, og maden vil med garanti smage meget, meget bedre. Skal der skæres helt tyndt, anbefaler vi dig en egentlig forskærerkniv.

 

Brødkniven: Skær lige, flotte skiver

En god brødkniv giver dig bagerflotte skiver, lækre overskårne rundstykker til morgenmad, perfekte skrå stykker flute til suppen og imponerende lette skiver rugbrød til madpakken. Med en almindelig universalkniv ville det være en helt anden historie. Brødknivens bølgeskær bevæger sig nemlig sikkert igennem brødet, så du slipper for fladmaste oplevelser. Derfor er brødkniven et absolut must i det komplette køkken.

 

Læs også: Sløve knive: Sådan holder du dine køkkenknive skarpe

Tjek om dine køkkenknive er skarpe nok ved at se, om de kan skære lige igennem et stykke papir eller skindet på en tomat.

Relaterede artikler

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning
Din guide

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning

5 opskrifter med æbler
Din guide

5 opskrifter med æbler

Øllets Dag: Sådan bruger du øl i maden
Din guide

Øllets Dag: Sådan bruger du øl i maden

3 perfekte fødselsdagslagkager
Din guide

3 perfekte fødselsdagslagkager