Sous vide maskiner

24 varer
24 varer
Fri fragt!
7
Caso Sous Vide Stav CS1312
20 liter - 800 Watt - Konstant temperatur
Tilbudspris
699,95
Spar
1.200,00
Førpris
1.899,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
1
Steba Sous vide Cooker Stav STSV75
20 liter - 800 Watt - LCD display
Medlemspris
899,95
Medlemsrabat
1.100,00
Ikke medlem
1.999,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
13
iVide Home Wifi Sous Vide stav
20 liter - 800 Watt - Tilhørende App
Tilbudspris
999,95
Spar
300,00
Førpris
1.299,95
Læs mere
Fri fragt!
2
Steba Sous vide Cooker Stav STSV80
20 liter - 800 Watt - Inkl. Wifi
Medlemspris
1.099,95
Medlemsrabat
1.400,00
Ikke medlem
2.499,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
0
Profi Cook Sous Vide Kar
8 liter - 45-90 °C - Præcis temperaturkontrol
Medlemspris
699,95
Medlemsrabat
300,00
Ikke medlem
999,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
1
Witt Smart Sous Vide Stav
25 liter - 1000 Watt - Tilhørende App/ WiFi
Medlemspris
1.299,95
Medlemsrabat
1.200,00
Ikke medlem
2.499,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
1
OBH Nordica Magnetic Circulation 7971 Sous Vide Cooker
2,5 kg - 0-90 °C - Magnetisk cirkulation
Medlemspris
1.499,95
Medlemsrabat
1.500,00
Ikke medlem
2.999,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
2
Witt Easy Sous Vide Stav
25 liter - 1000 Watt - Tilhørende App
Medlemspris
1.099,95
Medlemsrabat
900,00
Ikke medlem
1.999,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
6
Cook & Baker Sous vide Stav
Sort/stål
Medlemspris
999,95
Medlemsrabat
1.000,00
Ikke medlem
1.999,95
Læs mere
Fri fragt!
0
SousVide Supreme Sous Vide maskine
8,7 liter - 550 Watt - Næsten lydløs
Medlemspris
1.999,95
Medlemsrabat
200,00
Ikke medlem
2.199,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
2
Steba Sous Videmaskine STSV2
10 liter - 0-90 °C - Cirkulationspumpe
Medlemspris
1.299,95
Medlemsrabat
1.300,00
Ikke medlem
2.599,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
0
SousVide Supreme Touch maskine
9 liter - 30-99 °C - Dobbelt isolation
Pris
2.799,95
Optjen 195 kr. (medlem)
Læs mere
Kun online
Kun 2 tilbage!
0
WMF Lono Cooker Pro Sous Vide
2i1 - 6 liter - Timer-funktion
Medlemspris
1.999,95
Medlemsrabat
500,00
Ikke medlem
2.499,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
0
Nordic Sense Sous vide
0-95 °C - 1200 Watt - Timer: 0-99 timer
Pris
1.199,95
Optjen 83 kr. (medlem)
Læs mere
Kun online
Kun 2 tilbage!
2
SousVide Supreme Sous Vide maskine
11,2 liter - 7-95 °C - Næsten lydløs
Medlemspris
2.799,95
Medlemsrabat
200,00
Ikke medlem
2.999,95
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
0
Severin Sous Vide maskine
6 liter - 44-99 °C - Nonstick
Pris
1.299,95
Optjen 90 kr. (medlem)
Læs mere
Kun online
Fri fragt!
0
Oliso Smart Hub Sous vide maskine
10 liter - 30-90 °C - Indbygget kogeplade
Medlemspris
2.999,95
Medlemsrabat
800,00
Ikke medlem
3.799,95
Læs mere
Fri fragt!
0
Steba Sous Vide Stav STSV100Pro
30 liter - 1500 Watt - LED display
Medlemspris
1.999,95
Medlemsrabat
1.500,00
Ikke medlem
3.499,95
Læs mere
Kun online
0
Hâws Sous vide sæt - 2 dele
Sous vide vakuum & stick
Medlemspris
699,95
Medlemsrabat
1.600,00
Ikke medlem
2.299,95
Ikke på lager online
Udsolgt
Kun online
1
Profi Cook Sous Vide Stick
15 liter - 800 Watt - Meget præcis
Medlemspris
599,95
Medlemsrabat
700,00
Ikke medlem
1.299,95
Ikke på lager online
Udsolgt
Kun online
0
SousVide Supreme Touch Maskine
11 liter - 30-99 °C - Dobbelt isolation
Pris
3.499,95
Optjen 244 kr. (medlem)
Ikke på lager online
Udsolgt
Kun online
0
Cook & Baker Sous Vide-stav
0-95 grader - 20 liter - 1300W
Medlemspris
699,95
Medlemsrabat
600,00
Ikke medlem
1.299,95
Ikke på lager online
(1 - 24 ud af 24 varer)

Sous vide maskiner

(15)
Sous vide (udtales su-vit) er fransk og betyder “under tryk” eller “under vakuum”. Det er en måde at tilberede vakuumpakket mad i en opvarmet væske, normalt et vandkar eller et vandbad. Sous vide indebærer derfor, at der ikke er direkte kontakt mellem fødevaren og vandet. Hvis fødevaren og vandet havde direkte kontakt med hinanden, ville det være en pochering, som man gør det for eksempel med æg. Vandet varmes op af en Sous vide maskine. Det kan enten være en stav, man stikker ned i vandet, eller en større maskine, som har indbygget vandbad.

Hvordan fungerer sous vide?

Sous vide er i modsætning til opvarmning af mad i en ovn eller på en pande meget overskueligt at håndtere og bliver altid perfekt stegt, så længe du kender temperaturen, kødet skal have. Sous vide staven eller maskinen varmer vandet op til én bestemt temperatur i vandbadet, og så holder den nænsomt den bestemte temperatur over en tid. De enkelte sous vide tilberedningsmetoder vil oftest have +/-0,2 graders udsving.
Råvarerne skal vakuumforsegles i en plastikpose, før du putter dem i vandbadet. Hvis du ønsker at marinere eller krydre din steg eller dine grøntsager før tilberedning, gør du det bare samtidig med vakuumeringen, så trænger marinaden langt hurtigere ind i råvarerne, og du kan nøjes med at lade dem marinere en halv times tid.
Når kødet er vakuumforseglet, putter du det i vandbadet. Sous vide tilfører dernæst kødet præcis de grader varme, som det skal have. Skal det for eksempel have 56 grader over en lang periode for at gøre kødet mørt og rosenrødt, så giver sous vide maskinen det. Når kødet har stået i den samme temperatur, også i længere tid end anvist, er det stadig perfekt at servere.
Tilberedes for eksempel et stykke kød på en pande eller i en ovn, og skal det have en kernetemperatur på 56 grader for at blive mørt og rosa, vil man på en pande eller ovn, korrigere for den varme, som kødet bliver udsat for. Det betyder, at du på panden har ca. 1-2 minutter til at tage dit stykke kød af panden, før det bliver alt for gennemstegt.

Hvilket udstyr findes der til sous vide?

Der findes flere forskellige former for sous vide udstyr. Herunder nævner vi noget af det mest almindelige sous vide udstyr.

Sous vide stav

En sous vide stav placeres i et vandbad (f.eks. en gryde eller kasse) og indstilles til den ønskede temperatur. De forskellige stave, vi har på imerco.dk, kan indstilles via et LCD-display på staven, og der er også stave, som kan styres vha. en app. Når du har indstillet den, sørger sous vide staven for at holde vandet på en konstant temperatur, så kødet bliver helt ensartet tilberedt.
Staven er således lettere og mere fleksibel at flytte rundt med og bruge, end en af de større sous vide maskiner, til gengæld kan sous vide maskinen udføre mange flere funktioner, end staven kan.

Sous vide maskine

Sous vide findes også som en maskine eller et kar, der kan varme flere liter vand op og gøre det i længere tid.
Formålet med vandkarret er det samme som ved en sous vide stav, nemlig at holde vandet på en konstant temperatur - her er termostaten blot indbygget i karret eller maskinen.
Fælles for både sous vide staven og karret er, at de nænsomt tilbereder råvarerne ved en konstant temperatur uden de store udsving.

Fordele ved sous vide

Kødet får et ensartet og veltilberedt resultat. Du er altså meget sikker på at lave et stykke medium-rare kød. Det gør sig også gældende, hvis dine stykker af kød skulle have forskellige størrelser og tykkelser.
Vakuumpakket mad kan holde sig længere tid i køleskabet end ikke vakuumpakket mad.
Du kan nemt forberede dig og styre tiden lang tid før, det skal serveres. Et stykke kød skal måske have samlet 7-8 minutter på panden, men i en sous vide kan det sagtens få 1,5 time og fremefter. Det giver dig mulighed for både at lave et flot stykke mørt kød, en perfekt garniture og snakke med dine gæster på samme tid.
Kød tåler sagtens ekstra tid i et sous vide kar. Skal du have gæster eller lignende på besøg, og de er forsinkede, gør det ikke noget. Du lader bare kødet ligge det ekstra tid.
Du kan bruge en af dine egne gryder eller kar sammen med en sous vide stav.

Ulemper ved sous vide

Temperaturen på kødet er væsentligt lavere med sous vide. Mange er vant til at spise kød, der har fået meget varme på grillen eller i en varm ovn, da kødet skal bruge meget varme for at opnå en god stegeskorpe. Sous vide undgår denne temperatur, så det kan anbefales, at man varmer serveringstallerkenerne op, inden maden anrettes på dem.
Tid er essentielt, når du tilbereder din mad med sous vide. Der er stor forskel på at bruge 1,5-3 timer på at stege en bøf og 8 minutter på panden.
Skal du tilberede bøffer og kød (for eksempel ribeye og kobe kød), der er rigt på fedt, vil de miste lidt i forhold til de konventionelle tilberedningsmetoder. Fedtet vil på disse typer af kød undgå at smelte af.