Vinglas

1 varer
1 varer
Holmegaard Perfection Hvidvinsglas
Kun hos os
(1 - 1 ud af 1 varer)

Vinglas

(118)

Nyd de dyre dråber

God vin fortjener intet mindre end de bedste vinglas. Og det er ikke helt ubetydeligt, hvilket glas du vælger at drikke din vin af. Der findes nemlig mange forskellige slags vinglas, som alle på hver sin måde fremhæver din vin på bedste vis. Ved at vælge det rette vinglas, får du altså den mest optimale nydelse af dine dyre dråber. Men foruden dette bidrager æstetikken også til oplevelsen – det kommer man ikke udenom. Et par flotte vinglas gør underværker på bordet, og er det sidste prik over i’et.

 

Hvad er de bedste vinglas?

Vælg dine glas efter behov; skal I fejre med champagne i høje, smalle glas eller måske nyde en smagfuld simreret til et godt og fyldigt glas rødvin? Det bedste vinglas er det, der passer til anledningen, maden og den oplevelse du søger. Og vælger du også dit vinglas efter den type vin du vil nyde, så er dette klart at foretrække, da du sikres en god smagsoplevelse.

 

Vinglasset gør forskellen

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket vinglas du nyder din vin i. I hvert fald ikke hvis du vil have den optimale nydelse af din vin. Og har du købt dig en god og dyr flaske vin, er det ærgerligt, hvis du ikke får hele oplevelsen med.  Vinglassets form, åbning og størrelse har en betydning for din vin.

 

Form

Vinglassets form er nok dét, der har den største betydning, når du skal vælge det rette glas. Formen på glasset har nemlig en indvirkning på, hvordan alkoholen i vinen fordamper. Et vinglas har derfor sin klassiske form med en bred midte og smal åbning fordi at alkoholen således fordamper i kanten, og derved ikke påvirker duftoplevelsen.

 

Åbning

Åbningen på dit vinglas påvirker, hvor meget vin du får i munden ad gangen, og hvor vinen rammer tungen. F.eks. vil et glas med en let udafbøjet åbning gøre, at man samler læberne mere, når man tager en tår – vinen rammer altså det forreste af tungen. Et glas med en smal åbning vil gøre, at du læner hovedet tilbage, når du tager en tår – vinen vil derfor ramme det bagerste af tungen.

 

Størrelse

Størrelsen på vinglasset har en indvirkning på, hvor stor en overflade vinen har, og derved hvor meget af vinen, der kommer i kontakt med ilt. Det påvirker, hvordan vinens smag og aroma udvikler sig i glasset.

 

Hvad hedder de forskellige vinglas?

Der findes et væld af flotte vinglas i mange forskellige former og faconer. Der fines store og små vinglas, og vinglas med forskellige former – der er et vinglas til enhver type vin! Der er de klassiske hvidvinsglas, eller hedvinsglas, og rødvinsglas, som er gode glas at have til både hverdag og fest. Og så findes der de mere specielle vinglas såsom bourgogne-glasset, som er større i skålen, hvilket giver en større overflade og mere ilt til vinen. Bordeaux-glasset er lidt smallere end bourgogne-glasset, og du får derfor en mere koncentreret aroma. Dessertvinglasset er det mindste af de højstilkede glas, og er godt, hvis du vil servere en sød dessertvin. Og portvinsglasset er perfekt til en portvin til at afslutte måltidet med.

Det kan være svært at finde ud af, hvilke glas du skal bruge til hvad og hvorfor – men vi guider dig igennem de mange forskellige og flotte vinglas.

 

Hvad er forskellen på hvidvinsglas og rødvinsglas?

Generelt har rødvinsglas en større skål og åbning end et hvidvinsglas. Grunden til dette er, at rødvine har mere krop end hvidvine, og derfor et større behov for ilt. Dette tillader den større skål og åbning, og derved åbnes rødvinens smags- og duftnuancer. Hvidvine har ikke det samme behov for ilt, og derfor er hvidvinsglas mindre og smallere – det holder nemlig bedre på smagen og duften.

 

Hvilke glas drikker man rosé af?

Rosévin serveres ofte som velkomstdrink eller aperitif. Derudover nydes den tit til lette sommerretter såsom grill og fisk, men kan også blot nydes i en hyggestund. Det typiske glas man serverer rosévin i, er som oftest et hvidvinsglas, da der findes få vinglas, der er decideret beregnet til rosévinen.

 

Hvad er bedst at drikke champagne af?

Nå du skal vælge det rette champagneglas, kan du bedst vurdere, hvilket glas der er optimalt ud fra den champagne, du har valgt. De forskellige glas er nemlig bedst til forskellige typer champagne. Så hvilket champagneglas er du? Og hvilken bør gå efter?

 

Hvad er coupe glas?

Et coupe glas eller en champagneskål er et elegant og sofistikeret champagneglas. Glasset er lavt, og har en kortere stilk, hvilket giver en flot præsentation af de sprudlende bobler. Boblerne stiger dog hurtigt til vejrs i dette glas, og derfor skal du drikke champagnen hurtigt. Men du får tilgengæld alle smags- og duftaromaerne serveret med det samme. Det er derfor perfekt til nytår, hvor boblerne drikkes hurtigt, og man måske ikke serverer den dyreste champagne.

 

Hvad er et tulipan glas?

Et tulipan glas har en bredere form, der snævrer sig ind ved åbningen af glasset. Det er det bedste valg til den dyre champagne, hvor du gerne vil kunne nyde alle smags- og duftaromaerne, da du giver champagnen de bedste betingelser for at afgive sine aromaer.

 

Hvad er en champagnefløjte?

En champagnefløjte er det klassiske champagneglas, som de fleste kender. Glasset er højt og slankt med en smal stilk, hvilket givet det et elegant udtryk. Grundet glasformen holder det godt på både bobler og form, og det giver dig en god smagsoplevelse.

 

Find dine vinglas hos Imerco

Hos Imerco finder du et stort sortiment af vinglas. Vi har vinglas fra alle de bedste producenter i kategorien såsom Holmegaard, Lyngby, Spiegelau, erik bagger a/s m.m. Så gå på opdagelse i vores brede udvalgt og find dine næste vinglas til samlingen. Vi har alt fra hvidvinsglas og rødvinsglas til champagneglas og portvinsglas. Eller måske mangler du nogle bourgogneglas til de dyre dråber? Uanset kan du finde inspiration og vinglas i alle former og faconer hos Imerco – enten her på imerco.dk eller i din lokale Imerco butik.