Pander og gryder af støbejern er geniale redskaber i dit køkken, og kan holde hele livet. Få de bedste tips til at vedligeholde dit støbejern her.
Skrevet af Imerco · 20 januar 2022Skal du stege bøffer på perfekt høj varme eller lave en lækker, slow cooked gryderet? Så er det bare frem med støbejernet, for det er klart det bedste at stege, brase og simre i.
Og så kan støbejern holde hele livet og endda gå i arv, hvis bare du passer godt på det. Vi guider dig til, hvordan du vedligeholder det i hverdagen – og hvordan du redder det, hvis uheldet er ude, og der er kommet belægninger af sæbe eller sorte, forkullede madrester.
Hvordan ved du, om du har støbejern med eller uden emalje? Støbejern uden emalje er kendetegnet ved en ru overflade, mens emaljeret er mere glat.
Se alle gryder og stegepander.
Brug kun køkkenredskaber af træ eller kunststofmaterialer som f.eks. silikone eller plastik til dit emaljerede støbejern – så beskytter du det bedst.
En støbejernsgryde er perfekt til lækre simreretter, da den holder en konstant lav temperatur, og samtidig fordeler varmen perfekt.