Lav sunde chips i din dehydrator

Få fremgangsmetoden til at lave sunde chips i din dehydrator – helt uden fedtstof!

Skrevet af Imerco, d. 13-06-2021 i Opskrifter

Knasende sprøde chips er noget af det lækreste både til drinks, sodavand eller som fredagsslik. Men ofte, er samvittigheden ikke helt med, når usunde sager indtages.

Heldigvis kan du med en dehydrator fremtrylle chips, der smager syndigt, men som ikke ses lige så tydeligt på vægten. 

Her får du en ultrasimpel fremgangsmetode til at lave de lækre, tørrede chips, som tilmed er kaloriefattige.

Se alle dehydratorer

Sådan gør du

  • Skræl forskellige rodfrugter, fx pastinakker, rødbeder og gulerødder, og skær dem i tynde skiver med en kartoffelskræller eller et mandolinjern.
  • Lad skiverne ligge i saltet vand i 10 minutter – husk at lade rødbeder trække i en skål for sig, så de øvrige rodfrugter ikke trækker farve.
  • Hæld vandet fra og dup rodfrugterne tørre.
  • Bred dem ud på tørreindsatserne, og tør dem ved 55 grader i dehydratoren i 8-14 timer alt efter tykkelsen.

Tør også nødder, krydderier og frugter I din dehydrator.

Relaterede artikler

Hvid julegløgg
Opskrifter

Hvid julegløgg

Drinksopskrift: Negroni
Opskrifter

Drinksopskrift: Negroni

Drinksopskrift: Moscow Mule
Opskrifter

Drinksopskrift: Moscow Mule

Drinksopskrift: Mint Julep
Opskrifter

Drinksopskrift: Mint Julep