Gå efter sæsonens bedste råvarer, for at lave de mest lækre og samtidig bæredygtige tærter. Her får du opskrift på både sød og salt grunddej, samt de lækreste ingredienser.
Skrevet af Imerco · 1 juni 2021Åh tærter – en verden af uendelige muligheder!
Nogle tærter spises som dessert, andre som hovedret. Det bedste er at tærter er en klassiker, som kan varieres i det uendelige!
Så snart du har en god grunddej på plads, kan du variere ingrediensernes sammensætning som du vil. Brug eksempelvis dine rester, så madspild mindskes – smart!
Bag ved 175 grader forvarmet ovn i cirka 30-40 minutter. Forbag tærtebunden i 5-10 minutter, eller til den er fin og lys.
Bag ved 175 grader forvarmet ovn i cirka 30-40 minutter. Forbag tærtebunden i 5-10 minutter, eller til den er fin og lys.
Nogen foretrækker at blindbage deres tærtebunde, for at undgå nedfaldne sider og ujævn tærtebund. Det gøres ved at placere et stykke bagepapir ovenpå tærtebunden (efter at denne er fordelt i tærteformen). Herefter fyldes formen med ris, bønner eller linser, som alle kan tåle varmen og holde på formen.
Andre nøjes med at stikke små huller med en gaffel i tærtens bund. Uanset hvad du vælger, så forbag tærtebunden til den får en lys overflade.
Tærtebunde kan fryses både bagt og ubagt. Alle Pillivuyts fade tåler både varme og frost, så du kan sagtens lave din tærtedej klar, og endda forbage den på forhånd, så den er klar til at blive bagt færdig, når behovet opstår.
Langt de fleste kender til det runde tærtefad med bølget kant – Pillivuyts absolutte klassiker. Den runde fad egner sig til alle former for tærter, men faktisk findes der flere andre former, som er spændende at lege med. Det vil samtidig udfordre dine gæsters gængses opfattelse af den runde form som eneste rigtige tærteform.
Bag og servér dine tærte i små forme, så der er en (eller flere) mini-tærter til hver person.
Se alle tærtefade fra Pillivuyt.
Det oplagte valg er måske skinke-porrer som madtærte eller æble-kanel som desserttærte. Men, der er mange flere muligheder for at kombinere forskellige smage, så du kan variere dine tærter.
Gå så vidt muligt efter årstidernes sæson-råvarer, for at variere hverdagens madlavning. Der er bestemte råvarer som er svære at opdrive uden sæson, mens andre er tilgængelige hele året.
I det følgende kan du blive inspireret til at afprøve nye lækre sammensætninger til dine næste tærter – måske du finder en ny favorit i blandt!
Forår, den tid på året, hvor der både kan være behov for hyggelige inde-stunder, men hvor også solen gerne titter frem og man hungrer efter varmere temperaturer.
Se alle ramekiner fra Pillivuyt.
Rigtig mange madvarer er i sæson om sommeren, så her er der rig mulighed for udfoldelse af smagskombinationer.
Træernes blade begynder så småt at blive gyldne, luften bliver køligere og vi trækker inden for. Her findes der ikke noget bedre end at hygge sig med et stykke lun tærte og en varm kop the. I denne sæson er det især frugter vi kan fokusere på.
Prøv at lav din efterårstærte i et firkantet fad, så du nemt kan øve dig på at lave et smukt fletlåg – det gør sig ekstra godt på desserttærter.
Prøv at lav din efterårstærte i et firkantet fad, så du nemt kan øve dig på at lave et smukt fletlåg – det gør sig ekstra godt på desserttærter.
Om vinteren må smagskombinationerne godt være bombastiske, fyldige og varmende.