Ingen jul uden andesteg. Bliv klogere på, hvordan du laver det rigtige fyld, hvordan du udskærer anden og vigtigst af alt, hvordan du får det sprøde skind.
Skrevet af Imerco · 5 december 2017Vi nærmer os december måned, og inden længe sidder vi alle samlet om det store julebord, hvor andestegen selvfølgelig hører sig til.
Andesteg er en ret, de fleste af os kun spiser i de kolde måneder. Så hvis du trænger til at få opfrisket hukommelsen, kan du her få svar på: Hvilket fyld du skal vælge, hvordan du skærer anden ud og vigtigst af alt, hvordan du opnår det sprødeste skind, lige som mormor lavede det.
Andestegen er for mange det vigtigste element i julemiddagen, og den skal helst sidde lige i skabet. Men bare rolig, det behøver slet ikke være så svært.
Vil du have god tid til at forberede anden, kan du forstege anden dagen inden. Skær gerne stykkerne ud med det samme, så de bare skal varmes let på selve juleaften.
Læs også: Guide: klar julemaden uden stress med vores madplan
Antal: 6 personer
1 and på ca. 3 kg
2-3 friske syrlige æbler (fx belle de boskoop)
2-3 rødløg
Bladene af 1 tvist frisk timian
1 pose svesker
1-2 tsk. vineddike
Salt
Er du træt af det klassiske æble-sveske fyld, så fyld anden med tørret frugt som fx figner eller dadler - det giver en ny og anderledes smagsoplevelse.
Hvis anden ikke har fået det sprøde skind, du havde håbet på, er der ingen grund til panik. Sæt ovnen på grill, og giv den en ekstra tur på cirka 10 minutter ved maks varme.