Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Drikke

De bedste drinks til sommerfesten

Ingen sommerfest uden lækre drinks. Men hvad skal du servere for dine gæster? Bartender Rasmus Damgaard giver dig tips til de bedste drinks her.

Skrevet af Imerco · 11 juni 2017

importedContent

Se alt bar og vin

Rasmus Damgaard, bartender og ejer af GetBartender.com:

”Et par rigtig gode drinks er med til at gøre sommerfesten til en skøn oplevelse for dine gæster – og det behøver slet ikke at være så svært, som du måske tror. Vælg en drink med få ingredienser, og gå i stedet all in på gode råvarer.”

Mojito med et twist

Mojitoen er en klassiker, som folk stadig er helt vilde med. Overrask dine gæster ved at give den et lille twist. Prøv for eksempel at lave den med mørk rom i stedet for lys, eller top den med champagne i stedet for dansk vand, så du får en Royal Mojito, der giver nogle helt andre smagsnuancer. Servér din mojito i et lavt drinksglas, og pynt med et frisk mynteskud.

Det skal du bruge: 5 cl hvid rom, 3 cl limejuice, 2,5 cl sukkersirup, 1 tsk. rørsukker, danskvand, friske mynteblade.

Læs også: Vi vil have luksus cocktails hjemme i stuerne

Dark n’ stormy

Denne lækre drink stammer fra Bermuda og er et sikkert hit til sommerfesten – og så er den supernem at lave. Du skal bare blande de tre ingredienser og voila! Skifter du den mørke rom ud med vodka, har du en anden klassiker, nemlig Moscow Mule. Servér den i et højt glas, og pynt med en limeskive.

Det skal du bruge: 5 cl mørk rom, 1 cl limejuice, ginger beer.

Dark n' stormy

Se alle drinksglas

Aperol Spritz

Denne italienske favoritdrink er med sin forfriskende smag og flotte orange farve også blevet et stort hit herhjemme. Den er mildere end andre drinks og passer derfor perfekt til en varm sommerdag, hvor du snildt kan snuppe én mere. Servér den i et stort vinglas med appelsinskiver og masser af is.

Det skal du bruge: 3 dele prosecco, 2 dele Aperol, 1 del danskvand.

Husk altid masser af is i dine drinks. Jo mere is, jo længere tid går der, før de smelter, så du undgår at få udvandet din drink.

Læs også: Den perfekte drink til din hjemmebar

Pimm’s Cup

En forfriskende britisk drink, der er god som velkomstdrink med sine flotte røde farve og masser af frisk frugt. Bland den ginbaserede frugtlikør med jordbær, agurkestave, appelsinskiver og mynte og top med sprite. Du kan også bruge en ginger ale eller ginger beer, hvis du ønsker en lidt skarpere ingefærsmag.

Det skal du bruge: 5 cl Pimm’s, mynte, appelsinskiver, agurkestave, jordbær, sprite.

Bellini

En champagnecocktail er boblende og skøn både som velkomstdrink og senere på aftenen. Og du behøver ikke at finde den dyreste champagne frem fra skabet. Du kan sagtens bruge en god cava eller prosseco. Hæld ferskenpuré i glasset, og top med boblerne – nemmere bliver det ikke. Er du ikke til fersken, kan du give den et twist med en anden puré af for eksempel jordbær, mango eller hindbær. Servér den i et champagneglas uden is.

Det skal du bruge: 2 cl ferskenpuré eller -sirup og champagne.

Bellini

Se alle champagneglas

Vælg et mere sexet glas til din drik end dit normale vandglas. Prøv med et vinglas, et syltetøjsglas eller et højt drinksglas. Drinken smager endnu bedre, når den tager sig godt ud.

Se alt bar og vin