MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Årets sidste fest fejres bedst med godt selskab, bobler og kransekage. Og hvorfor så ikke forkæle gæsterne med den hjemmebagte af slagsen, som du kan servere, når klokken slår 12?
Skrevet af Imerco · 18 december 2017Flere vælger at købe kransekagen hos bageren, fordi det er nemt, og det sparer en for en masse besvær i køkkenet. Men så svært er det faktisk ikke at lave et kransekagetårn. Læs med, og kast dig ud i at lave en lækker hjemmelavet kransekage til nytår.
Du behøver ikke være mesterbager for at lave kransekage. Det vigtigste er, at dejstykkerne er målt præcist op, så du kan bygge tårnet uden for meget besvær.
Antal: 10 personer
500 g marcipan
100 g sukker
1 1/2 æggehvide
100 g chokolade
Flormelis til udrulning
150 g flormelis
1 æggehvide
Tegn ringe på bagsiden af bagepapiret, og form dejen efter det. Brug gerne en passer, så bliver resultatet mere præcist. Du kan også bruge kransekageforme.
Hvis du synes, at et kransekagetårn er for besværligt, kan du i stedet forme nogle aflange kransekagestykker.
Det er en fordel at bage kransekagen dagen før, du skal bruge den. Det gør det nemmere, når du skal samle kransekagetårnet og pynte det. Kagen bliver nemlig mere fast og nemmere at komme glasur på.