Tiden nærmer sig, hvor vi igen iklæder vores børn (og/eller os selv…) i prinsessekjoler, Batman-dragter og dyrekostumer. Fastelavn er ’slå katten af tønden’, sjove kostumer – og, ikke mindst, fastelavnsboller. Med opskriften her er resultatet en blød og luftig bolle med en lækker vaniljecreme – en kombination der aldrig fejler!
Fastelavnsboller kommer efterhånden i mange former og størrelser. Klik her for at finde den samlede oversigt på alle vores opskrifter på fastelavnsboller.
Det skal du bruge
Antal: 12 stk.
Creme
- Korn af 1 vaniljestang
- 2 spsk. sukker
- 4 æggeblommer
- 1 spsk. majsstivelse
- 2,5 dl mælk
Dej
- Korn af 1 vaniljestang
- 1,5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 100 g blødt smør
- 1 æg
- 400-450 g hvedemel
- Æg til pensling
Servering
- 200 g flormelis
- Ca. 1 spsk. kogende vand
- Evt. lidt kakao
Sådan gør du

Creme
- Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
- Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
- Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den op under omrøring. Lad cremen køle helt ned.

Dej
- Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud i mælken.
- Lun mælken (30-35 grader), og opløs gær, sukker og salt heri.
- Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemelet, og rør dejen godt sammen.
- Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
- Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
- Placer ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen. Sørg for at lukke bollen godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
- Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 12-15 minutter.
Se alle bageredskaber.

Servering
- Pynt med almindelig og/eller kakaoglasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet. Velbekomme!
Se alle kagedekorationer og farver.
Opskriften er udviklet af Valsemøllen i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.