Hjemmelavede flødeboller kan bare noget særligt. Især denne julede version hvor en lækker, sprød cookiebund er i selskab med et Amarena kirsebær og toppes med en fluffy flødebolleskum og dyppes i chokolade. De smager himmelsk, og er en perfekt tilføjelse til den klassiske julekonfekt.
Se alt by Ditte Julie.
Det skal du bruge
Cookiebund (8 personer)
- 100 g smør, blødt
- 100 g mørkt muscovadosukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g mandler, finthakket
- 50 g mørk chokolade 70%, finthakket
Flødebolleskum
- 250 g hvidt sukker
- 100 g glukosesirup
- 75 g vand
- 140 g pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk. hvidt sukker
- 2 tsk. Cake Factor
I øvrigt
- 10-12 amarena kirsebær
- 400 g mørk chokolade
- 75-100 g kakaosmør
- Lidt guldstøv og rød skovsyre
Sådan gør du

Cookiebund
- Ælt smør, sukker, hvedemel og bagepulver sammen.
- Ælt herefter mandlerne og den finthakkede chokolade i dejen til den er ensartet.
- Placér 1 spsk. dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placér på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 180 °C i 10-12 minutter.
- Lad dem køle hel af.

Flødebolleskum
- Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 °C.
- Pisk æggehviderne let til de skummer sammen med 1 spsk. sukker.
- Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
- Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
- Vend Cake Factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.
Se alle sprøjteposer og tyller.

I øvrigt
- Placér et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
- Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.

- Smelt kakaosmør og temperér chokoladen.
- Hæld chokoladen op i en høj kande og dyp flødebollerne heri.

Pynt
- Pynt med guldstøv og skovsyre. Velbekomme!
Se alt kagedekoration.
Opskriften er udviklet af Ditte Julie og Valsemøllen.