Man skulle da være et skarn, hvis man ikke sætter pris på en skive nybagt brød. Du behøver ikke være mesterbager for at være med, for med få ingredienser og en solid støbejernsgryde kan du bage et brød, der smager som bagerens.
Skrevet af Imerco · 16 januar 2022Hvis vi nu siger, at verdens bedste brød ikke skal æltes og blot indeholder mel, vand, salt og gær. Er det så ikke bare med at komme i gang? Find din støbejernsgryde frem, så er du blot et par timer væk fra et brød med saftig krumme og en sprød, tynd skorpe. Grydebrødet er ikke bare let at bage, det smager også forbløffende godt. Og når du først har mestret den enkle basisopskrift på grydebrødet, kan du begynde at eksperimentere med krydderier, meltyper og ekstraingredienser.
Gør dejen klar dagen før, du skal servere brødet. Så får din familie og gæster glæde af nybagt grydebrød til morgenmad eller frokost.
Har du lyst til italiensk grydebrød? Du kan nemt pifte brødet op ved at røre 1 dl hakkede oliven i dejen. Drys med tørret rosmarin i bunden af gryden inden bagning. Servér olivenolie og balsamico til brødet.