Sådan laver du beef jerky i din dehydrator

Få fremgangsmetoden til at lave sprøde snacks af kød – perfekte på farten eller som tilbehør til øl!

Skrevet af Imerco, d. 13-06-2021 i Opskrifter

Beef jerky er tørret, velkrydret oksekød fyldt med vitaminer.

Det kan laves med alverdens smage og er en sund, proteinrig snack, som er oplagt at tage med på farten.

Se alle dehydratorer

Det skal du bruge

  • 1 kg. skært oksekød uden fedtmarmorering f.eks. oksefilet
  • 1/2 dl sojasauce
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. muscovadosukker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød finthakket chili
  • 2 spsk. groft salt
  • Knust sort peber

Sådan gør du

  • Skær kødet i tynde skiver.
  • Bland ingredienserne til marinaden og kom kødstykkerne i.
  • Lad det trække i min. et par timer, men gerne natten over, i en tildækket skål i køleskabet.
  • Læg kødstykkerne på bakkerne i din dehydrator – husk de ikke må overlappe hinanden.
  • Dehydrer kødet ved 68 grader i ca. 7 timer.
  • Opbevar din beef jerky i lufttætte opbevaringsglas i 1-2 måneder ved stuetemperatur.

Frys dit kød ned inden du skal bruge det til beef jerky. Så er det nemmere at skære kødet i tynde skiver.

Relaterede artikler

Hvid julegløgg
Opskrifter

Hvid julegløgg

Drinksopskrift: Negroni
Opskrifter

Drinksopskrift: Negroni

Drinksopskrift: Moscow Mule
Opskrifter

Drinksopskrift: Moscow Mule

Drinksopskrift: Mint Julep
Opskrifter

Drinksopskrift: Mint Julep