MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Den første lørdag i september er Øllets Dag. Men øl er ikke bare skønt at drikke – det er også et velegnet krydderi i din madlavning.
Skrevet af Imerco · 30 august 2017importedContent
I Danmark har vi brygget øl i tusindvis af år, og vores forfædre har både anvendt øllet til maden og i maden. Traditionen lever stadig, for øl er nemlig velegnet som en smagfuld ingrediens i både marinader, saucer og sammenkogte retter. De fleste er gode til at smage maden til, så balancen mellem det salte, sure og søde er i orden, men glemmer bitterheden – og det kan øl bidrage med.
Her får du et overblik over, hvad de forskellige øltyper kan tilføre din madlavning.
En spinkel øl, der er perfekt i bagværk, retter med fisk og lette supper. Den tilfører en let bitterhed og sødme, der fremhæver rettens nuancer.
En stærk guldøl er god i retter med korn, brød eller søde ingredienser som gryderetter eller chutney. Den giver både sødme og kraft.
Den mørke lager er med sin udtalte maltkarakter god i krydrede og kraftige retter som for eksempel chili con carne.
En god tommelfingerregel er at jo kraftigere mad, jo mørkere øl, skal du vælge.
En let, syrlig og frisk øl, der er ideel til at dampe i – for eksempel muslinger eller fisk.
En bitter, men sød øl, der er god i mørke og salte retter, ligesom den også er velegnet i chokoladebaseret bagværk og desserter.
Smag på retten undervejs, når du bruger øl i maden, så du hele tiden kan korrigere og smage til.
Øllets Dag har eksisteret siden 2003 og er stiftet af Danske Ølentusiaster for at sætte fokus på øl og ølkultur?
Læs også: Ølglas: Sådan vælger du det rigtige