kokkeknive guide

Her er de køkkenknive, som gør din madlavning til en leg

En kniv er ikke bare en kniv! Det ved vi, der elsker at lave mad. Her får du viden om de fem vigtigste knive, som bør være tilgængelige i alle køkkener.

Skrevet af Imerco · 21 august 2025

Undgå at flå brødet og splatte tomaterne ved at vælge den rigtige kniv. Her guider vi dig til at bruge forskellige knive til forskellige formål.

Alle skæreoplevelser bør være gnidningsfri, så lad os se på, hvilke knive, der egner sig bedst til forskellige skæreopgaver.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

De forskellige knive

Kokkekniv

En god stor kniv, der egner sig til store, grove skæreopgaver. Ofte god til store hænder, da den kan fylde lidt meget i en lille hånd. God til store stykker kød.

Santokukniv

En lidt mindre kniv end kokkekniven, som dem med mindre hænder helt klart vil drage fordel af at bruge a la kokkekniven. Den er god til grøntsager og urter.

Nakirikniv

En lidt mere specialiseret kniv, der er rigtig god til at hakke grøntsager, løg og den slags.

Universalkniv

Det er den lille kniv, eller en lidt større urtekniv. Den er god til at skrælle ting med, snitte både fra citrusfrugter. En lidt mindre allround-kniv.

Brødkniv

Den er selvfølgelig egnet til brød, men er også ideel til tomater, som er meget nemmere at skære ud, hvis du bruger en savtakket kniv.

Læs også: Den store guide til pander og gryder.

Tip

Put aldrig dine kokkeknive i opvaskemaskinen, men vask dem altid op i hånden, så det holder længst muligt.

guide til valg af kokkeknive