Sådan vedligeholder du dit skærebræt i træ

Skærebrætter i træ er både flotte og praktiske, men de bliver desværre ofte plettede med tiden. Men med få enkle tips kan du få dit skærebræt i træ til at holde i evigheder.

Skrevet af Imerco, d. 31-10-2017 i Din guide
Se alle skærebrætter

 

Det gør nærmest ondt i hjertet at se den første plet på det nyindkøbte skærebræt, når rødbeder eller røde bøffer har været en tur forbi. Men fortvivl ikke, for der er råd at hente! Hvad enten du har et skærebræt i bambus, akacietræ, egetræ eller teaktræ, kan du med de rigtige køkkentips få dit skærebræt til at se ud som nyt.

 

Sådan plejer du dit skærebræt i træ

Skærebrætter bliver dagligt udsat for blandt andet skarpe knive og kødsaft, og det kan med tiden skabe permanente pletter, udtørring og måske endda revner. Find ud af, hvilken træsort dit skærebræt er, og vask og plej det regelmæssigt, så slipper du for at skifte skærebrættet ud med tiden.

 

Bambus skærebræt

Bambus har, ligesom andre træsorter, ikke godt af alt for meget vand. Derfor skal du undgå opvaskemaskinen og i stedet vaske det i hånden. Rengør brættet med en ren køkkensvamp eller en blød opvaskebørste med varmt vand og mild sæbe. Slut af med at tørre forsigtigt af med et viskestykke.

 

Se alle bambus skærebrætter

 

Citron kan sammen med salt fjerne de mest genstridige pletter på skærebrættet. Citron fungerer som et naturligt blegemiddel, der sammen med salt suger alle urenheder op.

Teaktræ skærebræt

Dit skærebræt i teaktræ kan gå hen og få en grålig farve, hvis det ikke bliver behandlet ordentligt. Et godt tip er at bruge madolie, så skærebrættet ikke tørrer ud. Teaktræ har heller ikke godt af opvaskemaskine, så sørg for at vaske brættet i hånden.

 

Se vores udvalg af skærebrætter i teaktræ her

 

Se alle teaktræ skærebrætter

 

Egetræ skærebræt

Egetræ har ligesom teaktræ godt af en omgang madolie for at få den fine kulør igen. Gnid brættet ind i olien, lad det suge et par minutter, og tør det overskydende olie væk. Lad det tørre et par timer inden brug.

  

Du kan både bruge olivenolie, majsolie eller rapsolie til at pleje dit skærebræt med.

Se alle egetræ skærebrætter

 

Skærebræt i egetræ

 

Fjern ridser på skærebrættet ved at slibe det med fint sandpapir. Vask derefter med vand og mild sæbe. 

 Se alle skærebrætter

Relaterede artikler

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning
Din guide

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde
Din guide

Forkæl havens småfugle med hjemmelavede mejsebolde

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til
Din guide

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til

Sådan laver du en smuk blomsterbuket
Din guide

Sådan laver du en smuk blomsterbuket