Står du også altid og bakser med brødet lørdag morgen. Skriverne bliver ikke altid helt lige vel? Giv dig selv den ekstra hjælp i køkkenet med den skarpe brødkniv fra Zwilling, som gør det let at skære dine råvarer ud.
- N60 Nitrogen stål Hårdhedsværdi på 60 Holder sig skarp i længere tid
Zwillings nyeste stål
Spar dig selv for en masse kræfter, når du skal skæres brød og skorpen er lidt for hård. Nitrogen stål er nyeste tiltag fra Zwilling. Resultatet er et materiale som er ekstra hårdfør mod korrosion, og gør at den har sværere ved at ruste. Kniven holder sig også ekstra skarpt i længere tid.
Hårdhed på knive – HRC
Knivens hårdhed måles på Rockwell-skalaen (HRC), hvor en diamantspids presses ned i stålet for at teste, hvor modstandsdygtigt det er.
Køkkenknive ligger typisk mellem 51 og 65 HRC. Jo højere tal, desto længere holder kniven sig skarp – men den kan være sværere at slibe. Lavere HRC gør kniven nemmere at vedligeholde, men den mister hurtigere skarpheden. Derfor er HRC en vigtig indikator for både kvalitet og levetid.
Kniven kan vaskes i maskinen, men for en længere og bedre holdbarhed anbefales det, at du vasker den i hånden.