MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Her får du en skøn salat, der er godt egnet til julemiddagen, da den både byder på knas, sødt, bittert og sprødt – få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 11 november 2024Sprød fennikel, syrlige appelsiner, knasende granatæblekerner, søde dadler og et mix af bitter rød radicchio og mild hjertesalat er kombinationen, der kan skære igennem fedmen fra and, gås og flæskesteg.
Til 4-6 personer
1 fennikel
3 appelsiner eller blodappelsiner
1 spsk. olivenolie
Salt
1 granatæble
10 dadler
1 radicchiosalat
1 hjertesalat
60 g ristede hasselnødder
2 spsk. dijonsennep
4 spsk. æbleeddike
1 tsk. honning
½ dl olivenolie
Salt og peber
Flæk fenniklen, og snit den fint på et mandolinjern. Kom den i en skål. Skær skallen af appelsinerne, halvér dem, og skær dem i tynde skiver. Vend appelsiner og fennikel sammen med 1 spsk. olivenolie og lidt salt. Sæt det til side.
Pil kernerne ud af granatæblet. Fjern eventuelle sten fra dadlerne, og skær dadlerne i mindre stykker.
Bræk radicchio- og hjertesalat i mindre stykker.
Pisk en dressing af dijonsennep, eddike, honning, olivenolie, salt og peber, og vend den med de to slags salatblade. Anret blandingen i en stor salatskål, og fordel marineret fennikel og appelsiner ovenpå.
Drys til slut med granatæblekerner, dadler og hasselnødder.
Læs også: Timm Vladimirs tæskelækre julesalat.
Gør fenniklen ekstra sprød ved at komme den i en skål med koldt vand, når den er fintsnittet. Sæt skålen i køleskabet, mens du forbereder resten af julemaden. Slyng fenniklen tør i en salatslynge, inden du vender den i salaten.