NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Hvad skal du spise i aften? Måske kan vi friste med denne lækre pastaret med milde sommersquash, krydderurter og citron. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 7 juni 2023Let og lækker sommermad? Så skal du prøve pasta i panden!
60 g valnødder
2 squash (gerne 1 gul og 1 grøn)
½ løg
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Saften fra 1 citron
50 g smør
2 tsk. revet citronskal
1 stor håndfuld frisk oregano eller merian
Desuden også 500 g frisk båndpasta, 60 g friskrevet parmesan og 150 g frisk ricotta.
Prøv også: Pasta med ramsløgspesto og bagte tomater.
Varm en stor pande op og rist valnøddekernerne gyldne. Vip dem over på et skærebræt og hak dem groft.
Flæk squashene og skær dem i halvmåne-skiver. Snit løg og hvidløg fint.
Varm igen panden op, tilsæt olivenolie og squash og sautér i et par minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér til løgene er bløde. Krydr med salt og peber.
Kog den friske pasta al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2 dl af vandet. Hæld pasta og 1 dl. kogevand ned i panden med squashene. Tilsæt citronsaft og smør og vend det hele sammen over varmen i 2-3 minutter til en cremet konsistens er opnået. Justér til med kogevandet.
Vend friske krydderurter og revet citronskal i pastaen og smag til med salt og peber.
Servér i panden toppet med de grofthakkede valnødder, frisk parmesan og ske skefulde ricotta. Afslut med et kværn sort peber og lidt olivenolie.
Læs også: Timm Vladimirs pasta med citron.
Spar på opvasken og vandet ved at koge pastaen direkte i panden. Hæld koldt vand over pastaen og sørg for, at det ikke står så højt i panden, at det skvulper over. Tilsæt lidt salt og bring i kog under konstant omrøring. Kog pastaen til den er al dente, mens der hele tiden vendes rundt undervejs, så al pastaen kommer i kontakt med vandet. Gem kogevandet til pastasaucen - det er guld værd til at tykne med!