MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Er du vild med tørret frugt og grønt, som snack? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er helt genialt at eje en dehydrator. Psst, du får også en opskrift på tørrede rodfrugtchips.
Skrevet af Imerco · 2 juni 2022Dehydrering af fødevarer er en gammel måde at konservere på og foregår via lufttørring. En dehydrator kendes derfor også under navnet tørreovn.
Ved dehydrering udtørres dine råvarer, så de mister en stor del af deres vandindhold, men bibeholder vitaminer, mineraler og nærringsstoffer og får en kraftigere smag. Du kan dehydrere de fleste råvarer. Det mest oplagte er frugt og grøntsager, men du kan også dehydrere kød, krydderurter, bær, tang og svampe.
Kom sprøde banan- eller æblechips, søde ananasstykker eller tørrede tranebær på din morgenskyr eller yoghurt – det smager fantastisk!
Inden du går i gang med at dehydrere dine ingredienser, skal de forberedes.
LÆS OGSÅ: Værd at vide før du vælger blender.
Dehydrér ikke sure og søde frugter eller grøntsager samtidig, da smagsnuancer kan overføres fra madvare til madvare.