De bedste tips til vinterhygge for dig og ungerne

Vinteren har stadig godt tag i os, men fortvivl ikke. Udnyt i stedet de kolde, mørke dage til masser af sød vinterhygge med dine børn.

Skrevet af Imerco, d. 07-02-2017 i Inspirér mig

Efter-skole-pandekager

Mmm, duften af friskbagte pandekager kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Forkæl ungerne med en stor stabel pandekager, når de kommer hjem fra skole, og hyg jer i stearinlysets skær.

pandekagelagkage og røreskåle

Se alle bageartikler

Husk, at det er International Pandekagedag tirsdagen efter fastelavnssøndag. Dagen, hvor hele verden fejrer verdens hyggeligste kage. Skal dine være med syltetøj, sukker eller is?

Læs mere om International Pandekagedag

Vi giver dig opskriften på de sprødeste pandekager 

Slip fantasien løs

Når vinden rusker udenfor, er der ekstra hyggeligt indenfor. Tag ungerne med i køkkenet, og brug jeres fantasi til at lave jeres egne lækkerier. Frys is af saftevand, smoothies eller juice. Eller lav nogle nemme Bounty-chokoladebarer selv. Det er supernemt: Bland kokosmel med kondenseret mælk og form små mundrette bidder. Dyp dem i en lækker mørk chokolade, og der er lækker vintersnack til både børn og voksne.

Se alle isforme

Vinterhygge med trylledej

Brug en eftermiddag på at lave figurer af hjemmelavet trylledej med børnene. Bland 2 kopper mel, 1 kop bordsalt og 1 kop vand – og så er I klar til at slippe fantasien løs. Måske kan børnene lave deres navne til værelsesdøren i trylledejsbogstaver? Dryp lidt frugtfarve i dejen, hvis I vil lege med farver. Og har I overskydende dej, så kan det holde sig længe i en bøtte eller en frysepose.

Bag trylledejsfigurerne et par timer i ovnen og skru langsomt op fra 50 til 125 grader undervejs. Figurerne kan nemlig sprække, hvis de får for meget varme til at begynde med.

Mad i børnehøjde

Der skal ikke så meget til, før ungerne synes, det er sjovt at være med i køkkenet – og gladeligt spiser maden bagefter. Lav grøntsagspasta i deres yndlingsfarver, stjerneformede spejlæg eller udstik leverpostejsmadderne i sjove figurer.

Se alt til grøntsagspasta

madpakker og skærebræt

Tag på vinterskovtur

Selvom det er koldt, er det stadig hyggeligt at spise i det fri. Pak jer ind i masser af varmt tøj, og tag et tæppe og en madkurv under armen. Missionen er, at I alle skal have røde kinder. Helt perfekt bliver det, hvis I finder en bålplads i skoven at varme jer ved – og måske skal I også bygge en hule?

Den store bagedag

Intet slår duften af hjemmebag, når det gælder hygge derhjemme. Planlæg en hyggelig bagedag med lige dét ungerne gerne vil bage. Boller, pølsehorn, cookies, flødeboller eller muffins? Klar, parat, bag!

Læs også: Bagning med børn: Sjovt og lærerigt

Se alle bageartikler

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker