Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Gaver

7 klimavenlige tips, når du skal købe gaver

Hvert år køber vi for milliarder af kroner gaver til jul, fødselsdage, bryllupper og barnedåb, og det medfører store CO2-udledninger. Men du kan faktisk godt gå en mere klimavenlig vej, når du vil give en gave.

Skrevet af Imerco · 29 september 2020

importedContent

Af Anna Fenger Schefte - uddrag fra bogen ”Klimaguiden”.

1.Køb færre, men dyrere og bedre

Køb god kvalitet, også selvom det er dyrere. Det er bedst for klimaet at gå efter noget, som kan holde i lang tid.

2.Køb brugte ting

Køb brugte ting i god kvalitet. Det gælder brugte møbler, brugt legetøj, brugte cykler og brugt tøj, som du kan finde et væld af på nettet.

3. Giv oplevelser eller klimakompenserende gaver

Det er bedre for klimaet at købe biografbilletter, koncertbilletter eller madlavningskurser end ting som telefoner, tøj eller parfumer. Du kan også gå efter gaven, der støtter klimavenlige projekter.

4. Gå sammen om gaverne

Hellere 1 stor gave end 10 små. Gå sammen om gaverne, så ikke alle skal købe en lille gave. I kan også skiftes til at give hinanden en lidt større gave.

5. Køb det, der står på ønskesedlen

Hvis din gave er ønsket, bliver den brugt. Køber du derimod noget, som vedkommende ikke får brugt, koster det på klimakontoen.

6. Husk byttemærket

Gaver skal kunne byttes, så de ikke ender ubrugte – og dermed med spildt CO2. Sørg for at få byttet de gaver, du ikke selv vil få brugt.

7. Gentænk din gaveindpakning

Der bliver brugt 825 ton gavepapir til julegaver hvert år. Hver en gaveindpakningsrulle kræver energi at producere og udleder dermed CO2. Genbrug dit gavepapir eller brug alternativer til gavepapir. Ellers gå efter det certificerede gavepapir, som eksempelvis FSC.

Få tips fra klimaguiden hos Imerco